x


  • EUR
    4.8340
    USD
    4.1662
string(16) "instant-articles"

Troleibuz în flăcări: Gabriela Firea dă vina pe ”cei care blochează intenționat licitațiile”

Primarul Gabriela Firea a reacționat după ce a văzut troleibuzul în flăcări.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 07.06.2020, 13:55

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, dă vina pentru incendiul care a mistuit duminică un troleibuz în centrul orașului pe presupusele blocaje intenționate ale licitațiilor organizate de primărie pentru noi mijloace de transport în comun.

 

”Sper ca toti cei care blocheaza intentionat licitatiile pentru achizitia de mijloace de transport in comun sa vada aceasta imagine cu un troleibuz in flacari, in centrul orasului! Doi ani am fost sicanati cu licitatia pentru achizitia a 100 de troleibuze. Cu mare greutate am reusit sa semnam contractul anul acesta, cu un consortiu germano-turc. Asa s-ar fi intamplat si cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu cand au ajuns la Bucuresti cele 400 autobuze noi Euro 6, achizitionate tot dupa o licitatie ingreunata doi ani de zile. Dar in continuare suntem blocati cu licitatia pentru achizitia celor 100 de tramvaie. Se va dovedi ca motivele sunt inventate”, a scris Firea pe Facebook.

 

Reamintim că STB a cumpărat din Turcia autobuze și troleibuze într-o licitație criticată de opoziție și de jucători din piața mijloacelor de transport în comun. În plus, Firea l-a numit șef la STB, compania publică de transport, pe Hazem Kansou, un fost liberal care a trădat PNL și care nu are nici o experiență profesională legată de transportul public.

 

”Azi in troleibuz nu era niciun pasager. Dar ce vor cei care blocheaza achizitiile de noi mijloace de transport in comun? Sa se intample o tragedie? Ce urmaresc? Pun mai presus interesele lor, in loc de viata oamenilor? Este strigator la cer ce se intampla!!!”, a scris Firea pe Facebook.

 

Candidatul comun al USR și PNL la Primăria București, Nicușor Dan, a acuzat-o pe Firea pentru starea proastă a parcului auto al STB și a amintit că directorul societății de transport a făcut parte din angajații primăriei care au încercat să îi saboteze conferința de presă de vineri.