AcasăGeneralTrolii lui Putin pe Twitter: „Românii protestează împotriva trupelor NATO”

Trolii lui Putin pe Twitter: „Românii protestează împotriva trupelor NATO”

Pe rețelele de socializare circulă o înregistrare în care românii ar protesta împotriva desfășurării de trupe NATO pe teritoriul țării noastre și împotriva ajutorului oferit Ucrainei de către guvernul de la București.

Mai multe conturi de Twitter de propagandă lansează informații false despre așa-zise proteste „în masă” care au avut loc în România la începutul săptămânii.

„Românii protestează des, dar nu am văzut niciodată așa ceva. Atâta amărăciune. Oamenii sunt împotriva transferului de trupe NATO în țară”, scrie un utilizator pe Twitter într-o postare însoțită de un clip video de la un protest din România în care se poate auzi foarte clar că oamenii strigă „Libertate! Libertate!”.

„Românii nu vor să devină carne de tun pentru NATO”, se mai numără printre mesajele manipulatoare lansate de propangandiști.

Imaginile pe care le propaga sunt surprinse în centrul Bucureștiului, aproape de Piața Victoriei, locul unde în perioada 2017-2019 au avut loc cele mai ample proteste de stradă de după ’89, împotriva modificării legilor justiției, declanșate de celebra OUG 13.

În ultimele ore, alte informații despre români sunt propagate online de propagandiștii ruși.

„Între timp, în nordul Ucrainei, a avut loc un incident în care trupele române și poloneze au primit ordin să atace o poziție rusă, dar au refuzat misiunea sinucigașă. După care, forțele antiretragere naziste din Sectorul de Dreapta au încercat să le forțeze să atace, rezultând 12 naziști morți”, scrie un alt trol al lui Putin pe Twitter.

Propagandiștii ruși se folosesc și de un clip video al senatoarei Diana Ivanovici Șoșoacă, în care se revoltă împotriva desfășurării de trupe NATO pe teritoriul României.

„Nu permiteți niciunei divizii americane să escaladeze conflictul care nu este între Rusia și NATO, ci între Rusia și Ucraina pentru teritorii care au aparținut anterior Rusiei”, spune Șoșoacă în clipul care circulă pe Twitter.

Mesajele manipulatoare au venit la scurt timp după ce postul american CBS a realizat un reportaj despre trupele de elită ale Diviziei 101 Aeropurtate, desfășurată în România.

Rusia va ține cont de desfășurarea de forțe americane în România atunci când își va asigura propria securitate

Moscova a venit miercuri cu noi pretexte și amenințări, de data aceasta fiind invocată și România, plasată pe lista „țărilor neprietenoase cu Rusia” încă din luna martie, la scurt timp de la invazia în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susținut că desfășurarea forțelor americane în România ar crește pericolul pentru Rusia, iar Moscova îl va lua în considerare atunci când își va asigura propria securitate, scrie agenția de presă rusă de stat Tass. Aceasta, deși trupele americane dislocate în România au un rol strict defensiv.

Trupele de elită din Divizia 101 Aeropurtată a SUA: „Apărăm fiecare centimetru de pământ NATO”

Postul CBS a realizat un reportaj din România cu trupele de elită ale SUA din Divizia 101 Aeropurtată, cunoscută sub numele de „Screaming Eagles”.

Divizia a fost desfășurată în România, la câțiva kilometri de granița cu Ucraina într-un exercițiu NATO de apărare.

Divizia 101 Aeropurtată este o divizie de infanterie ușoară a Armatei Statelor Unite, specializată în operațiuni de asalt aerian. Poate planifica, coordona și executa mai multe operațiuni de asalt aerian de dimensiunea unui batalion pentru a ocupa terenul.

Divizia amintită a fost trimisă din august în statele membre NATO pentru a ajuta la protejarea flancului estic al alianței.

Într-o declarație postată pe Twitter, pe 11 august, Misiunea SUA la NATO a declarat că aproximativ 2.400 de soldați au fost trimiși în România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia, „pentru a-i asigura pe aliații noștri și a-i descuraja pe adversarii noștri”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.