x


 • EUR
  4.5975
  USD
  3.8945
 • 11° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  6 km/h
  Umiditate

  89%
  Presiune

  34033 hPa
string(7) "externe"

Trump a lansat o investigație împotriva Chinei

Președintele american Donald Trump a lansat joi o investigație împotriva Chinei și a altor exportatori de oțel ieftin în Statele Unite, creând posibilitatea introducerii unor noi taxe vamale, iar informația a dus la creșterea cotațiilor acțiunilor unor companii americane cu peste 8%, transmite Reuters.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 21.04.2017, 11:19 | Actualizat: 21.04.2017, 11:19

Motivând cu probleme de securitate națională, Trump a făcut anunțul la o ceremonie la Casa Albă la care au participat directori ai companiilor siderurgice americane Nucor, United States Steel și TimkenSteel, precum și secretarul pentru Comerț Wilbur Ross, un miliardar care și-a dobândit o parte din avere în afacerile cu oțel, scrie News.ro.

 

”Oțelul are o importanță majoră atât economică cât și militară. Nu este un domeniu în care ne permitem să devenim dependenți de alte țări”, a spus Trump.

 

Președintele a câștigat multe voturi în state industrializate ca Michigan și Pennsylvania cu promisiunea de a susține producția și de a descuraja practicile comerciale ale Chinei. Statul chinez este cel mai mare producător de petrol și fabrică o cantitate mult mai mare cât consumă, iar excesul îl vinde în străinătate, deseori la prețuri mai mici decât producătorii locali.

 

Măsura neobișnuită de lansare a unei investigații vine pe fondul presiunilor luiTrump asupra Chinei de a se implica mai mult în problema Coreii de Nord, tot mai beligerante.