x


  • EUR
    4.7729
    USD
    4.3160
string(16) "instant-articles"

Trump se pregătește să ARUNCE ÎN AER transportul aerian

Potrivit oficialilor citaţi de CNN, se așteaptă ca administrația Trump să anunțe că intenționează să părăsească tratatul „Open Skies" (Cer deschis), o mișcare ce este condamnată vehement de democrații din Congres.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 09.10.2019, 9:41

Decizia Casei Albe de a părăsi tratatul, care va fi probabil luată în viitorul apropiat conform surselor CNN, ar putea duce la o escaladare a cursei înarmărilor. Şi asta deoarece acordul are ca scop tocmai controlul reciproc al forţelor militare.

 

Ţările semnatare întreprind periodic inspecţii aeriene (de unde numele tratatului) în care sunt observate şi fotografiate bazele militare, posibilele instalaţii nucleare şi alte potenţiale ameninţări la adresa stabilităţii internaţionale.

 

Şi România este implicată în acest acord, spaţiul nostru aerian fiind survolat în mod regulat de avioane ruseşti care verifică posibila desfăşurare a unor noi echipamente sau baze militare. De asemena, Forţele Aeriene Române au participat până acum la misiuni de fotografiere a bazelor militare ruseşti.