AcasăMoney&PeopleTrupa Phoenix va concerta în Bucureşti pe 28 aprilie

Trupa Phoenix va concerta în Bucureşti pe 28 aprilie

Alături de Nicu Covaci şi de ceilalţi membri ai trupei, pe scenă vor urca 100 de muzicieni ai Orchestrei Simfonice Bucureşti şi ai Corului Accoustic, care vor evolua sub bagheta dirijorului Daniel Jinga. Printre invitaţii speciali ai concertului se numără tenorul Vlad Miriţă, prim-solista Operei Române Tina Munteanu şi Adrian Petrescu, prim oboist al Filarmonicii George Enescu, un muzician cu o impresionantă carieră artistică naţională şi internaţională.

Publicul va putea asculta cele mai cunoscute piese Phoenix în genul rock simfonic, într-un show de sunet şi lumină realizat pentru prima dată în cei peste 40 de ani de activitate a trupei.

Concertul va începe la ora 19.00, iar biletele sunt disponibile în reţeaua Vreau Bilet – Unirea Shopping Center,  Băneasa Shopping City, Pasajul Universităţii , la casa de bilete a Sălii Palatului şi online, pe www.vreaubilet.ro.

Phoenix a fost fondată sub numele de Sfinţii în 1962, la Timişoara, ca formaţie studenţească. Trupa a cântat, timp de un an, la cantina Facultăţii de Mecanică, după care a fost interzisă din cauza influenţelor occidentale în repertoriu şi a ţinutei. După scurt timp, formaţia şi-a schimbă numele în Phoenix, considerând acest pas o renaştere din propria cenuşă.

Cei mai cunoscuţi muzicieni care au făcut parte din trupă, de-a lungul timpului, sunt Mircea Baniciu, Iosif Kappl, Ovidiu Lipan şi Nicu Covaci, acesta din urmă fiind, şi în prezent, liderul Phoenix. Printre numeroasele piese antologice lansate de Phoenix se numără “Nunta”, “Andrii Popa”, “Strunga” şi “Mugur de fluier”. Cel mai valoros material discografic al trupei este considerat “Cantafabule”, o veritabilă operă-rock, apărută în varianta de dublu album.

Ultimele Articole