AcasăExterneTrupele rusești au o problemă cu adevărat fundamentală! De ce nu vor...

Trupele rusești au o problemă cu adevărat fundamentală! De ce nu vor mai putea cuceri teritorii în Ucraina

Elanul forțelor rusești din câștigurile teritoriale obținute în jurul Bahmut și Avdiivka la sfârșitul lunii iulie este probabil epuizat, iar atacurile rusești din estul Ucrainei sunt probabil la apogeu, deși progrese rusești foarte mici vor continua probabil, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare.

Forțele rusești au cucerit Novoluhanske și centrala termoelectrică Vuhlehirska a sud-est de Bahmut la 25 și, respectiv, 26 iulie, consolidând controlul rusesc în jurul unor puncte hidrografice dificile după multe săptămâni de lupte.

Sursele de informare rusești au sărbătorit aceste câștiguri ca pe o victorie militară semnificativă, fără a spune că forțele militare ucrainene ucrainene au reușit să rupă contactul și să se retragă din zonă.

Forțele rusești au sărbătorit, de asemenea, capturarea fortificațiilor ucrainene din jurul puțului de ventilație al minei de cărbune Butivka, la sud-vest de Avdiivka, după ce forțele ucrainene s-au retras din zonă la 30 iulie.

O problemă cu adevărat fundamentală a armatei ruse

Forțele rusești au valorificat aceste câștiguri într-o măsură limitată și au atacat spre Bahmut dinspre nord-est și sud-est, precum și în jurul Avdiivka, dar aceste atacuri stagnează acum.

Forțele rusești nu au obținut câștiguri teritoriale semnificative în jurul Bahmut sau Avdiivka de când au avansat prin Novoluhanske, centrala electrică, mina de cărbune Butivka și câteva așezări mici din apropierea acestor zone.

Eșecul forțelor ruse de a valorifica câștigurile anterioare în jurul Bahmut și Avdiivka este un exemplu al unei probleme militare rusești cu adevărat fundamentale – incapacitatea – clar demonstrată – de a transforma câștigurile tactice în succese operaționale.

Forțele rusești au eșuat în mod constant să profite de victoriile tactice pentru a manevra în zonele din spate ale Ucrainei sau pentru a desprinde părți semnificative din liniile de apărare ucrainene.

Trupele nu vor mai putea cuceri prea multe teritorii în perioada următoare

Prin urmare, acestea le oferă în mod continuu ucrainenilor timp pentru a se dezangaja tactic și a restabili poziții de apărare împotriva cărora rușii trebuie să lanseze apoi noi atacuri.

Acest fenomen explică ritmul extrem de lent al avansurilor rusești în est și arată clar că rușii nu vor putea cuceri mult mai mult teren în următoarele luni, cu excepția cazului în care situația va evolua în moduri neprevăzute.

Forțele rusești vor rămâne probabil în continuare incapabile să angajeze suficiente resurse în orice operațiune ofensivă pentru a recăpăta impulsul necesar pentru progrese teritoriale semnificative care să se traducă în succese operaționale.

De asemenea, trupele rusești vor trebui să genereze și să angajeze grupuri de asalt, echipamente și moral suplimentare pentru a relua chiar și aceste progrese teritoriale limitate care produc câștiguri tactice mici.

Concluzii cheie ale ISW

  • Operațiunile ofensive rusești din estul Ucrainei au consumat probabil elanul limitat pe care l-au avut la sfârșitul lunii iulie și probabil că vor ajunge curând la apogeu.
  • Armata rusă a demonstrat o incapacitate continuă de a transforma micile câștiguri tactice în succese operaționale, o problemă care va împiedica probabil Rusia să facă progrese teritoriale semnificative în lunile următoare, cu excepția unor schimbări majore pe câmpul de luptă.
  • Serviciile de informații militare ucrainene raportează că Rusia și Belarus au ajuns la un acord „urgent” pentru ca Belarus să repare echipamentele aviatice rusești deteriorate pentru a fi reutilizate în Ucraina. Acest acord ar putea face parte dintr-un efort al Rusiei de a utiliza regimul de sancțiuni mai puțin stricte împotriva Belarusului pentru a eluda sancțiunile sectoriale impuse Rusiei.
  • Forțele rusești au încercat mai multe atacuri terestre nereușite la sud-vest și sud-est de Izium.
  • Trupele de invazie au lansat un atac terestru la sud-est de Siversk și la nord-est și sud de Bahmut.
  • Forțele ruse au obținut câștiguri limitate la vest de orașul Donețk, dar nu au efectuat niciun asalt terestru la granița administrativă dintre Donețk și regiunea Zaporojojir. Trupele rusești au încercat atacuri terestre fără succes la sud-vest de orașul Donețk și au continuat să atace așezări la nord-vest și sud-vest de Avdiivka.
  • Forțele rusești au efectuat mai multe asalturi pe linia de front Herson-Nikolaev și au făcut progrese parțiale la est de orașul Nikolaev.
  • Este probabil ca forțele rusești să nu instruiască noii recruți în materie de disciplină, creând o forță înclinată să se angajeze într-un comportament dezordonat în Rusia și ilegal în Ucraina.
  • Autoritățile de ocupație rusești au intensificat măsurile de filtrare și răpirile în teritoriile ocupate înainte de Ziua Independenței Ucrainei (24 august).

Harta războiului din Ucraina la 21 august:

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.