AcasăGeneralTu știi cum să alegi cel mai bun grătar de grădină?

Tu știi cum să alegi cel mai bun grătar de grădină?

Un grătar de grădină este un accesoriu excelent pentru orice curte, dar înainte de a cumpăra unul, asigurați-vă că știți ce căutați.

Un grătar este o modalitate excelentă de a face ca o petrecere în curte să fie și mai plăcută. Este o manieră simplă de a adăuga puțină savoare gătitului în aer liber și reprezintă o completare excelentă pentru orice șuetă în aer liber. Dacă doriți să vă bucurați să gătiți în curtea din spate, iată câteva sfaturi despre cum să alegeți cel mai bun grătar de grădină.

Credeți că noi suntem specialiști în grătare?! Nu, nicidecum! Dar am apelat la niște specialiști care să ne îndrume. Așa am ajuns la GrillMaster.ro. Și cine poate fi mai nimerit pentru astfel de recomandări decât cei care comercializează astfel de obiecte?!

Cei de la GrillMaster.ro ne-au oferit câteva idei despre cum putem alege dintre cele mai bune grătare de grădină:

Sfaturi de la GrillMaster despre cum putem alege un grătar de grădină

În primul rând, gândiți-vă la stilul dvs. de viață și la cât de des îl veți folosi. Dacă sunteți o familie de patru persoane cărora le place să facă grătar în weekend-uri, atunci un grătar mare poate fi mai potrivit decât unul mai mic, care impune o folosire mai frecventă.

Apoi, luați în considerare bugetul dvs. Deși există multe grătare de înaltă calitate disponibile pe piață în prezent, este important să nu vă lăsați orbit de preț și să uitați de calitate. De exemplu, unele modele mai ieftine folosesc materiale fragile care vor rugini sau se vor rupe ușor în timp; cu toate acestea, altele pot dura zeci de ani dacă sunt îngrijite corespunzător.

În cele din urmă, gândiți-vă unde veți depozita grătarul atunci când nu îl veți folosi. Dacă spațiul este limitat în curtea din spate sau în garaj, atunci luați în considerare posibilitatea de a achiziționa un model electric în schimb, astfel încât să nu ocupe spații valoroase în acele luni din afara sezonului!

Lucruri de care trebuie să ținem cont atunci când alegem un grătar:

  • Prețul: Dacă aveți un buget restrâns, probabil că este mai bine să evitați să cumpărați ceva costisitor, însă, dacă vă doriți mai degrabă un grătar de calitate, fiți mai atenți la caracteristicile și materialele din care este alcătuit.
  • Caracteristici: Vrei un grătar care poate fi folosit ca afumător? Un grătar cu capacitate de rotisare? Vrei să frigi un miel sau un purcel pe grătarul tău? Este important să știi ce caracteristici îți vor face viața mai ușoară atunci când vine vorba de gătitul cărnii și legumelor pe noul tău grătar.
  • Materiale: Dacă locuiți într-o zonă în care poate ploua sau ninge frecvent, căutați materiale care să reziste bine la umezeală și la daunele provocate de vreme. Doriți ceva făcut din oțel inoxidabil sau din fontă? Sau poate chiar din aluminiu?
  • Dimensiuni: Unele grătare sunt foarte mari, iar altele sunt prea mici – care este cel potrivit pentru spațiul din curtea ta depinde în mare măsură de cât spațiu ai la dispoziție acasă! Și pentru câte persoane veți găti!

Grătar pe gaz sau grătar pe cărbune?

Există multe lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați un grătar de grădină. Ar fi bine să vă hotărâți din start dacă doriți un grătar pe gaz sau pe cărbune/lemne. Ambele au avantajele și dezavantajele lor și este important să știți care sunt acestea înainte de a lua o decizie.

Grătarele pe gaz: Avantaje și dezavantaje

Pro: Grătarele pe gaz sunt foarte ușor de utilizat și de curățat. De asemenea, au tendința de a avea o temperatură mai constantă decât grătarele cu cărbuni, ceea ce înseamnă că gătesc carnea mai uniform. Acest lucru le face excelente pentru persoanele cărora le place carnea bine făcută.

Dezavantaje: Grătarele pe gaz pot fi scumpe, mai ales dacă au și un grătar rezistent din oțel. De asemenea, au nevoie de gaz fie preluat printr-o țeavă, fie printr-o butelie. S-ar putea să nu-ți convină să plătești în plus pentru a trage o țeavă de gaz afară.

Grătare cu cărbuni/lemne: Pro și contra

Pro: Grătarele cu cărbune sunt mult mai ieftine decât cele cu gaz, deoarece nu necesită niciun fel de sursă de combustibil în afară de așchii sau bucăți de lemn (care pot fi achiziționate de la majoritatea magazinelor de bricolaj). De asemenea, acestea tind să producă o aromă mai bună.

De asemenea, un grătar pe cărbune încinge foarte bine, temperatura acestuia poate ajunge la 370 grade Celsius.

Contra: Grătarele pe cărbune se curăță mai greu, iar acest lucru trebuie făcut după fiecare utilizare. Știm cât de important este să eliminăm grăsimea arsă în procesul de prăjire. Plus de asta, s-ar putea ca zona în care locuiești să nu-ți permită să folosești un astfel de grătar. Sunt unele ansambluri rezidențiale unde nu este permisă folosirea grătarelor cu cărbuni, deci trebuie să te interesezi înainte pentru a nu avea neplăceri.

Un grătar bine făcut este un element esențial al oricărui spațiu exterior. Este o modalitate excelentă de a te distra cu prietenii și familia, fie că gătești un festin sau pur și simplu petreceți timpul împreună. Un grătar ar trebui să fie ușor de utilizat, sigur și durabil și să fie fabricat din materiale de calitate.

Cum alegeți un grătar sigur pentru grădina voastră?

  • Verificați dacă nu există margini ascuțite pe plăcile de grătar sau pe orice alte părți ale grătarului – acest lucru îl va face mai sigur de utilizat pentru copii.
  • Asigurați-vă că există suficient spațiu în jurul grătarului, astfel încât să vă puteți mișca liber în timp ce îl îngrijiți. De asemenea, veți avea nevoie de spațiu dacă doriți să vă așezați în jurul acestuia în timp ce gătiți mâncarea pe el – încercați să nu îl amplasați direct pe pereți sau garduri, dacă este posibil!
  • Alegeți unul cu setări reglabile ale căldurii, astfel încât să puteți regla cât de fierbinte devine mâncarea atunci când gătiți la grătar; astfel vă veți asigura că nimic nu se arde înainte de vreme!

În concluzie

Am învățat că alegerea celui mai bun grătar de grădină nu este o sarcină simplă. Există mulți factori de luat în considerare și ar trebui să fiți conștienți de nevoile dvs. atunci când luați decizia. Dacă nu țineți cont de toți acești factori, s-ar putea să vă alegeți cu un grătar care nu se potrivește nevoilor voastre și care nu va dura pe cât v-ați dori.

Am vorbit mult despre diferite tipuri de grătare de grădină, despre cum să le folosim și despre unele dintre avantajele și dezavantajele fiecăruia. Dar ce se întâmplă dacă încă nu sunteți sigur care este cel mai potrivit pentru familia ta?

Vreau să vă las cu asta: Cred că atunci când vine vorba de alegerea celui mai bun grătar de grădină, există două lucruri care contează cel mai mult. Primul este bugetul tău. Dacă vă puteți permite, atunci mergeți mai departe și cumpărați un grătar de înaltă calitate; dar dacă aveți un buget restrâns, există o mulțime de opțiuni mai ieftine care vor servi în continuare scopurilor dvs. bine. Al doilea lucru este preferința personală – ce vă doriți de la grătarul ales?

Ei bine, orice ar fi: ieșiți afară și începeți să faceți grătar!

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.