Tudor Chirilă, despre BOR: ”Să deturnezi fonduri publice și să ții totul la secret e un pic de infracțiune”

0
20

Artistul Tudor Chirilă a vizionat investigația jurnalistică publicată de Recorder despre Patriarhul Daniel și este de părere că statul român nu mai există. El susține că „s-a mers prea departe în numele lui Dumnezeu”.

„Statul român nu există. Există însă statul lor, ăla care nu mai are niciun Dumnezeu când vine vorba despre bani, mai ales banii din taxe pe care ei îi transformă în netaxabili. Direcția Națională Anticorupție de cetățenii ăștia când vă ocupați? Nu de alta, dar s-a mers prea departe în numele lui Dumnezeu.

Nu biserica e pusa la colt, ci “politicile” “slujitorilor ei”. Biserica e o notiune. Dar sa deturnezi fonduri publice si sa tii totul la secret e un pic de infractiune”, a spus Tudor Chirilă, pe pagina sa de Facebook.

Publicația Recorder a susținut miercuri seara, într-o postare pe pagina de Facebook, că există informații „pe surse” potrivit cărora Direcția Națională Anticorupție s-a autosesizat în urma investigației „Clanul Marelui Alb” și a deschis un dosar penal cu privire la faptele prezentate în materialul jurnalistic. Până la ora publicării acestui articol, DNA nu a confirmat  sau infirmat informația.

 

În urma investigației jurnalistice doi dintre oamenii care apar în material și-au prezentat demisiile: Lazăr Neacșu a demisionat din PSD, din Consiliul General al Municipiului București și din Adunarea Națională Bisericească, iar preotul Aurel Mihai a demisionat din funcția de vicar al Arhiepiscopiei București

Reportajul Recorder, AICI! .