x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(16) "instant-articles"

Tudorel Toader: Ce spune Klaus Iohannis nu face parte din Biblie

„Eh, şi dacă a spus preşedintele Klaus Iohannis... doar ce spune dânsul nu face parte din Biblie”, a afirmat ministrul Justiției întrebat dacă decizia CCR în cazul şefei DNA subordonează procurorii. Șeful statului a declarat că procurorii nu trebuie să fie controlaţi politic şi că aceştia sunt sub autoritatea, nu în subordinea ministrului Justiţiei.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 05.06.2018, 16:11

„Eh, şi dacă a spus preşedintele Klaus Iohannis… doar ce spune dânsul nu face parte din Biblie. Preşedintele Iohannis este preşedintele republicii, dar nici eu, nici dumneavoastră nu ne pricepem la toate, dacă suntem realişti. Nu spun că a greşit, a spus şi dânsul ceea ce i-au spus probabil alţii”, a afirmat Tudorel Toader.

 

 

„Aşteptăm motivarea deciziei, dar avem un principiu în Constituţie care spune că procurorii sunt sub autoritatea ministrului Justiţiei. Ministrul Justiţiei, că sunt eu, că va fi altul, ministrul Justiţiei nu întreabă un procuror – de ce ai administrat proba asta, proba cealaltă? De ce ai dat o soluţie sau alta? Aia e independenţa procurorului. Nu poate ministrul să întrebe ce se întâmplă în dosar, dar autoritatea de care vorbeşte Constituţia se referă la administrarea justiţiei, se referă la politicile penale pe care nu le face nici CSM, nici un procuror, pe care le face legiuitorului şi, ordinar sau delegat, care poate fi şi Guvernul, din care ministrul Justiţiei face parte”, a explicat ministrul Justiției.

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că aşteaptă motivarea CCR referitoare la revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, afirmând însă că procurorii nu trebuie să fie controlaţi politic şi că aceştia sunt sub autoritatea, nu în subordinea ministrului Justiţiei.