AcasăPoliticTudose confirmă existența scrisorii anti-Dragnea

Tudose confirmă existența scrisorii anti-Dragnea

Întrebat dacă există scrisoarea vehiculată în mass-media, în care 29 de membri ai Comitetului Executiv Național al PSD i-ar cere lui Liviu Dragnea să se retragă, şi dacă a văzut-o, ex-premierul Mihai Tudose a răspuns: „Mai vă spun o dată, că v-am spus ceva şi aţi interpretat-o… Unii au susţinut că nu există, că ei nu au văzut-o. Dumneavoastră aţi văzut, aţi semnat Declaraţia de independenţă a Statelor Unite? Nu. Există totuşi, nu?”.

 

Fostul premier a subliniat însă că nu a semnat-o. „Eu v-am spus că nu am semnat acea scrisoare”, a declarat Mihai Tudose, la Palatul Parlamentului.

Potrivit presei, 29 de membri CExN ar fi semnat până acum o scrisoare prin care i-ar solicita lui Liviu Dragnea să se retragă din fruntea PSD. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, şefia PSD i-ar reveni, până la organizarea unui Congres, Vioricăi Dăncilă, care deţine funcţia de preşedinte executiv. Potrivit informaţiilor obţinute de Digi24, iniţiatorii scrisorii – Niculae Bădălău, Mihai Tudose şi Paul Stănescu – ar vrea să menţină Coaliţia cu ALDE, dar vor cere o remaniere a Guvernului. Un congres pentru alegerea unui nou preşedinte ar putea avea loc în 2019.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, Gabriela Firea a lansat un nou atac împotriva lui Liviu Dragnea, printr-un comunicat de presă, prin care a asigurat că nu a încheiat vreun pact cu șeful PSD și nu și-a negociat tăcerea. Gabriela Firea a susținut că la ultimele întâlniri pe care le-a avut Dragnea la sediul PSD i-a amenințat pe liderii din teritoriu sau le-a făcut promisiuni încercând fie să-i fidelizeze, fie să-i sperie.

Ultimele Articole