x


  • EUR
    4.8357
    USD
    4.1087
string(7) "energie"

Tudose: Majorăm redevenţele în acord cu comportamentul „la pompă” al operatorilor economici

Guvernul lucrează la Legea redevențelor, a afirmat, duminică, premierul Mihai Tudose, precizând că redevențele vor fi modificate "în mod cert" de la 1 ianuarie 2018.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 21.08.2017, 5:21

“Noi încă lucrăm la Legea redevențelor (…) În mod cert va trebui să modificăm redevențele, (…) cu 1 ianuarie 2018”, a declarat Tudose, la Antena 3. El a dat asigurări că majorarea accizelor nu va genera creșterea prețului la carburanți.

 

Totodată, întrebat dacă vor fi creșteri substanțiale de redevențe, șeful Executivului a răspuns: “Să vedem cum se comportă, (firmele—n.r.) (…). Depinde de comportamentul lor”.

 

Chestionat cum își explică nivelul scăzut al redevențelor din România, Tudose a precizat: “Nu s-a uitat nimeni la ei (…) Nu dau vina pe greaua moștenire, pe ce s-a întâmplat înainte (…) Eu sunt astăzi aici pus cu o misiune de către două partide, să facem ca lucrurile să meargă în această țară și, dacă vom continua să nu vedem ceea ce se întâmplă, eu cred că stăm degeaba aici”.

 

În ceea ce privește majorarea accizelor la carburanți, șeful Guvernului a mai spus că se fac “simulări” la Ministerul Finanțelor.

 

“Deocamdată n-am stabilit nici cu cât crește, nici de când crește (…) Deocamdată la Finanțe sunt simulări pe această temă. Dar ceea ce ce este real este că ea a fost scoasă, n-a scăzut prețul la pompă nici cu un ban și, dacă atunci cineva a crezut că noi am scos acciza ca să facă profit niște firme, s-a înșelat. Atunci, încercăm să o băgăm la loc și să vedem dacă firmele vor înțelege că trebuie să rămână în aceeași paradigmă în care au jucat atunci când ea a fost scoasă. Mai avem și alte instrumente la îndemână pentru firme”, a mai afirmat Tudose.