x


  • EUR
    4.8732
    USD
    4.1013
string(11) "actualitate"

Tudose nu-l crede pe Lucian Bode: Se face inventarul la proști sau ce?

Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreședinte al PSD, critică explicațiile aduse de Lucian Bode, ministrul Transporturilor, care a fost implicat într-un accident rutier.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.09.2020, 13:30

Fostul premier susține că este „hilar” faptul că Bode aruncă responsabilitatea publică în brațele șoferului SPP, în condițiile în care „demnitarul spune când și unde trebuie să ajungă”.

„Se face inventarul la proști sau ce? Deci, ăla gonea ca la raliu, depășea coloane de mașini pe linia continuă și ministrul dormea pe bancheta din spate, în loc să se simtă că-n parcul de distracții? Demnitarul spune la ce oră și unde vrea să ajungă, la fel cum, tot demnitarul spune dacă nu vrea să fie dus ca pe un sac de cartofi. Nu există ca tu să spui că nu te grăbești și șoferul să vrea să îți ofere senzații țări! Nu poți să ne explici cum tu habar nu aveai ce făcea șoferul. Oricum, este amețitor cât de bine știa doamna Turcan ce făcea ministrul pe bancheta din spate… Tulburător! Șoferul e vinovat, în cazul oricărui accident, că doar nu o fi pasagerul de pe bancheta din spate, dar nu ne jigni inteligența. Vii și ne spui că tu ai fi vrut să nu te ducă exact ca la raliu, dar dormeai confortabil pe banchetă – căci, nu e așa?, se doarme extraordinar și n-ai avut timp să mai zici și tu ceva. Ajungem în logica în care mai au de zis că polonezii din mașîna lovită sunt membri ai Internaționalei Socialiste. Dacă erau români, cel mai probabil, erau PSD-iști. Explicații halucinante!”, a declarat Tudose pentru DEBRAILA.ro.

O filmare a unui motociclist aflat în trafic arată cum o maşină în care se afla ministrul Transporturilor a circulat pe contrasens pentru a depăşi o porţiune aglomerată, deşi depăşirea nu este permisă în zona respectivă. Ulterior a lovit frontal un autoturism care a venit din sens opus. Accidentul a avut loc pe DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş.

Ministrul Transportului, Lucian Bode, spunea că a comunicat SPP că nu se grăbește, iar în momentul accidentului se afla pe bancheta din spate, unde se odihnea.

„Niciodată nu am fost preocupat cum conduce angajatul SPP în zecile de mii de kilometri parcurși dintr-un moment foarte simplu – până duminică au condus impecabil. În momentele premergătoare regretabilului incident de duminică mă odihneam. Călătoream deja de 4-4,5 ore. Regret nespus acest incident”, a spus Bode.