AcasăEconomieAutoNemții fac praf Loganul românesc

Nemții fac praf Loganul românesc

Potrivit TUV şi Autobild, sedan Logan, comercializat în Europa sub marca Dacia, este pentru al doilea an principalul anti-erou al rating-ului, ocupând ultimele locuri în două din cele trei categorii.

În studiu au fost incluse 217 de modele de autoturisme vândute în Germania. Inginerii germani le-au studiat timp de un an, începând cu iulie 2012 până în iunie 2013. Studiul a examinat 18 dintre cele mai grave și răspândite defecţiuni cum ar fi problemele la servodirecție, scurgeri de fluide, probleme cu suspensia, defecțiunile la sistemul de frânare etc.

 

(w460) Logan

 

Cercetătorii au împărţit modele în trei categorii de vârstă – “6-7 ani”, “2-3 ani”, “4-5 ani” și în două dintre acestea Logan a fost declarată maşina cel mai puţin sigură. În categoria celor mai vechi maşini, sedanul Logan a ocupat locul al treilea. După numărul de defecţiuni tehnice, Loganul a fost depăşit de Chrysler PT Cruiser și Citroen C4.

În ceea ce priveşte Citroen, modelul a primit bronzul la categoria “2-3 ani” și argint la categoria “4-5 ani”.

 

Citeşte şi: Jandarmii și-au lăsat bastoanele jos în semn de solidaritate cu protesatarii

 

În top 3 al celor mai problematice maşini sunt prezente două modele Fiat – Doblo și Panda. Autobild remarcă, de asemenea, maşini mai puțin fiabile precum Chrysler și Alfa Romeo.

 

Trebuie remacat că podiumul celor mai sigure maşini uzate nu este ocupat în întregime de mărcile germane. În lista respectivă au intrat modelele Toyota Prius, Opel Meriva (GM) și Porsche 911.

 

Citeşte şi: Black Friday 2013: Vânzări uriașe pentru magazinele care au participat la promoție

 

Ultimele Articole