TVR a căzut la picioarele lui ADRIAN NĂSTASE: Erou, intelectual rasat, luptător pentru păstrarea identității naționale

TVR îi înalță adevărate ode lui Adrian Năstase, unul dintre invitații emisiunii „Drag de România mea!” din acest week-end. Năstase, fost premier condamnat la închisoare în două dosare penale, va primi și un premiu din partea lui Fuego, realizatorul emisiunii de pe TVR.

 

Umilință totală pentru Ciolacu! E disperat și vrea doar ”să fie băgat în seamă”

 

 

 

”Domnul Adrian Năstase este un important om politic și de cultură al României, pedagog de drept internațional, cu o carieră didactică încununată de succes, de aproape 30 de ani, erudit, cu o capacitate incontestabilă, cu o vastă cultură strânsă în ani de pregătire, de studiu intens și de dragoste față de sublim și față de lucrurile cu adevărat importante în viață. Fost prim ministru al României, șef al diplomației, un luptător pentru păstrarea identității naționale, realizând numeroase performanțe în plan cultural, peste 23 de muzee, numeroase volume publicate și proiecte care vor rămâne în timp. Un diplomat prin excelență, un intelectual rasat, care-a dovedit că arma cea mai de preț a unei atitudini este eleganța. Demnitatea îi este carte de vizită, iar pregatirea sa, pe mai multe zone de interes, de la arte vizuale la istorie, de la drept la beletristică, până la relații internaționale și, nu în ultimul rând, politică, descrie o personalitate complexă”, se arată într-o postare pe Facebook a contului emisiunii ” Drag de România mea!” de la TVR.

 

Streinu Cercel se revoltă! Mesaj tranșant pentru viitorul senator AUR

 

Duminică, 13 decembrie, la TVR 2, cele două părți ale emisiunii „Drag de România mea!” vor fi difuzate separat. Prima…

Posted by Drag de România mea on Friday, December 11, 2020

 

Și pe site-ul TVR este menționat că ”vă propunem o ediție senzațională, o veritabilă gala a excelenței, cu nume de referință, cu performanțe notabile, cu eroi pe care se merită să-i ascultați și să-i aplaudați pentru performanțele lor culturale… Exclusivitatea ediției o reprezintă prezența în platou a lui ADRIAN NĂSTASE. Pedagog de drept internațional, cu o carieră didactică încununată de succes, fost prim-ministru al României, șef al diplomației şi un luptător pentru păstrarea identității naționale”.

Context. Adrian Nastase a fost primul premier al României condamnat în două dosare pentru fapte de corupţie la nivel înalt. Acesta a condus guvernul între anii 2000 şi 2004, perioadă cunoscută ca fiind una dintre cele mai negre de după ’89, pentru libertarea presei şi independenţa sistemului judiciar. De profesie jurist, politicianul a fost preşedinte al PSD.

Pe 20 iunie 2012 Adrian Nastase a fost condamnat definitiv şi irevocabil la doi ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi timp de doi ani, printre care interzicerea dreptului de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice. Faptele din dosarul “Trofeul Calităţii” s-au petrecut în 2004, când Năstase camuflat strângerea de fonduri pentru campania sa electorală pentru alegerile prezidenţiale prin iniţierea unui simpozion. Manifestarea “Trofeul calităţii în construcţii” a fost organizată de către Inspectoratul de Stat în Constructii (ISC), iar taxele de participare încasate (peste 1,6 milioane de euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Nastase. De aici, banii au plecat, mai departe, spre o firmă care a prestat diverse servicii în campania prezidenţială a liderului social-democrat.

În ianuarie 2014, Adrian Nastase a primit a doua condamnare definitivă, patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian, în care a fost acuzat că, în perioada 2002 – 2004, în calitate de premier, ar fi primit în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro.

Năstase a fost eliberat condiționat din închisoare în 21 august 2014, după ce pedepsele din cele două dosare au fost contopite. El a stat în penitenciar în total 500 de zile și a fost eliberat după ce a executat puțin peste o treime din pedeapsa stabilită în urma contopirii pedepselor.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed