Ucraina neagă că orăşelul Soledar a fost cucerit de către ruși: „Nu este adevărat”

Un oficial ucrainean declară că revendicarea rusă a cuceririi orăşelului Soledar „nu este adevărat”. Think tank-ul american Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) informa vineri dimineață că mica urbe din Ucraina a fost cucerită.

Armata ucraineană nu a făcut precizări legate de acest front, în afară de faptul că Soledar este în continuare ținta atacurilor inamice.

„Lupte au loc în oraş”, declară publicaţiei RBC-Ukraine un purtător de cuvânt al Grupului de Est al Fprţelor Armate ucrainene, Serghii Cerevatî.

„O victorie simbolică”

Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că armata rusă a cucerit orăşelul Soledar, o victorie simbolică a Moscovei.

Cucerirea Soledarului le permite forţelor ruseşti, mai ales mercenarilor din grupul paramilitar Wagner, să se concentreze asupra oraşului Bahmut, pe care încearcă să-l cucerească din vară.

Mai mult decât atât, o echipă CNN care se afla vineri imediat la est de Soledar anunţă că au loc tituri de mortier şi de obuze.

Echipa CNN, care se află la aproximativ 2,5 mile (patru kilometri) de orăşel, observă forţe ucrainene care transportă trupe, într-un grup destul de organizat de retragere, potrivit postului american.

Nu există nici urmă de panică în rândul trupelor ucrainene, comentează Ben Wedeman de la CNN.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri