Ucraina NU va renunța. Promisiunea făcută de Zelenski în fața lui Putin

0

Ucraina nu va ceda în fața agresiunilor venite din Rusia și va merge până la capăt. Volodimir Zelenski a făcut o promisiune noaptea trecută.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a promis că Donbasul va fi „din nou ucrainean”, în timp ce forţele ruse continuă să obţină avansuri progresive în regiunea de sud-est.

Totodată, Zelenski a numit situaţia actuală din Donbas „foarte dificilă”, făcând referire la creşterea intensităţii atacurilor şi a prezenţei militare ruse în regiune, scrie news.ro.

“De aceea trebuie să ne creştem capacitatea de apărare, să ne creştem rezistenţa, iar Donbasul va fi din nou ucrainean. Chiar dacă Rusia va aduce toată suferinţa şi ruina în Donbas, vom reconstrui fiecare oraş, fiecare comunitate. Nu există o alternativă reală”, a subliniat Zelenski. 

Ucraina cere arme în continuare

Menționăm faptul că Departamentul de Apărare al SUA a susţinut în timpul unei conferinţe de presă vineri că Rusia continuă să obţină „câştiguri” în Donbas.

De cealaltă parte, Ucraina continuă să facă apel la partenerii internaţionali, inclusiv Regatul Unit, să îi furnizeze sisteme multiple de lansare de rachete pentru a contracara ofensiva rusă.