AcasăActualitateUcrainenii își recuceresc țara. Anunțul comandantului forţelor armate

Ucrainenii își recuceresc țara. Anunțul comandantului forţelor armate

Comandantul Forţelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, declară că peste 3.000 de kilometri pătraţi de teritoriu au fost recuceriţi de armata ţării de la începutul lunii septembrie, relatează CNN.

”De la începutul lunii septembrie, peste 3.000 de kilometri pătraţi au revenit sub controlul Ucrainei”, a declarat duminică comandantul şef al forţelor armate, generalul Valeri Zalujnîi

Forţele ucrainene au început să avanseze nu numai spre sud şi est în regiunea Harkov, ci şi spre nord, a spus Zalujnîi. De asemenea, el a precizat că ”mai sunt 50 de kilometri până la graniţa statului”.

Pe de altă parte, preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a avertizat într-un discurs rostit sâmbătă că urmează ”cea mai grea iarnă din întreaga lume” şi că acesta va fi un test nu doar pentru Ucraina.

”Aceasta va fi cea mai grea iarnă din întreaga lume. Acestea vor fi 90 de zile care vor fi un test pentru încrederea noastră în victorie. Un test pentru rezistenţa şi unitatea noastră, pentru capacitatea noastră de a ne proteja pe noi înşine, întreaga lume, libertatea şi valorile fundamentale pentru orice persoană din lume. Rusia face totul pentru a înfrânge rezistenţa Ucrainei, a Europei şi a lumii în 90 de zile de iarnă. Pentru că asta speră Rusia. Acesta este ultimul ei argument. Ultimul, sunt sigur de asta: cruzimea perioadei de iarnă, care se presupune că ajută atunci când cruzimea omului nu este suficientă. Şi trebuie să fim pregătiţi – să nu ne prăbuşim, să nu ne despărţim, să nu ne abatem de la calea noastră. Urmează 90 de zile, ceea ce va fi mai crucial decât 30 de ani de independenţă a Ucrainei. 90 de zile care vor fi mai cruciale decât toţi anii de existenţă a Uniunii Europene. Iarna ne va determina viitorul şi riscurile”, a declarat Zelenski în discursul rostit la reuniunea anuală a Yalta European Strategy, un forum de discuţii privind viitorul european al Ucrainei şi contextul global.

El şi-a exprimat încrederea în Forţele Armate ale Ucrainei, în serviciile de informaţii şi în întreg poporul în ceea ce priveşte eliberarea teritoriului ucrainean, subliniind că, pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie de arme, muniţie, sprijin financiar şi politic, diplomaţie mai puternică ca niciodată, determinare la diferite niveluri ale lumii.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.