x


  • EUR
    4.8337
    USD
    4.2959
string(7) "politic"

UDMR s-a hotărât ce va face la referendumul lui IOHANNIS

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus că va recomanda electoratului său să voteze ”DA” la referendumul de pe 26 mai.

Author: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 25.04.2019, 13:21

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, consideră că întrebările pentru referendum sunt simple și pe înțelesul tuturor, fiind agreate și de Uniune, astfel că recomandă oamenilor să participe la scrutin și să voteze “da” la ambele întrebări.

 

Kelemen Hunor a declarat că la modificarea ulterioară a Constituției, UDMR va propune scoaterea de tot a ordonanțelor de urgență, astfel încât transferul de legiferare de la Parlament la Guvern să nu mai fie posibil.

 

“Răspunsul nostru este da, suntem de acord cu aceste două întrebări, și recomandarea noastră va fi să participe oamenii la vot la referendum și să răspundă cu <<da>>. Fac o singură mențiune, îm momentul în care se va amenda Constituția, deoarece este nevoie de o amendare a Constituției, noi vom milita și vom cere scoaterea de tot a ordonanțelor de urgență, astfel încât să rămână doar pentru caz de război sau calamități sau catastrofe, în rest acest transfer de legiferare de la Parlament către Guvern să nu mai fie posibil, doar în vacanțe parlamentare, cu abilitarea Guvernului pentru ordonanțe simple. Deci OUG deloc”, a spus Kelemen.

 

Potrivit acestuia, cele două întrebări propuse de președintele Klaus Iohannis sunt destul de generale, simple, fără chestiuni tehnice, astfel încât oamenii le vor înțelege ușor.

 

“Sunt convins că marea majoritate, dacă nu toți vor vota cu <<da>> la ambele întrebări, deci rezultatul este previzibil. Nu cred că vor fi surprize”, a adăugat liderul UDMR.