Udrea: Acolo unde pune mâna MDRT se face treabă

Astfel, Delta Dunării a înregistrat în primele nouă luni o creştere de 45,2% a numărului de turişti străini faţă de aceeaşi perioadă din 2010, urmată de staţiunile balneare (16,5%), localităţile mici, sate şi orăşele (16,1%), Bucureşti şi oraşele mari (12,4%) şi staţiunile montane (11,2%), potrivit datelor Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

 

„Delta Dunării revine în topul destinaţiilor turistice cu cea mai mare cre?tere a numărului de turişti străini, în timp ce staţiunile balneare au înregistrat cele mai mari creşteri în preferinţele turiştilor români. Per ansamblu, România a atras în primele nouă luni ale anului cu 12,6% mai mulţi turişti străini faţă de anul trecut”, se precizează în comunicat.

 

De asemenea, în ceea ce priveşte preferinţele turiştilor români, au fost înregistrate creşteri la nivelul staţiunilor balneare (23,7%), al Bucureştiului şi oraşelor mari (20,7%), al staţiunilor montane (17,9%) şi al localităţilor mici, sate şi orăşele (15,7%).

 

În primele nouă luni faţă de aceeaşi perioadă din 2010, numărul de turişti români a avut o creştere de 16,9%.

 

„Vorbim despre creşteri de aproape 50% a turismului în Delta Dunării într-un singur an! De ce altă dovadă mai clară este nevoie pentru a arăta că ceea ce facem astăzi facem bine? De când am preluat conducerea acestui minister, am investit în Deltă cât n-a investit nimeni în ultimii 20 de ani. (…) Uitaţi-vă, apoi, ce creşteri spectaculoase sunt înregistrate atât în rândul turiştilor străini, cât şi români pentru staţiunile balneare. Ce dovezi mai clare trebuie pentru a arăta ce rezultate formidabile au aceste investiţii pe care le derulăm în staţiuni, dar şi toate celelalte demersuri pe care le facem pentru turismului medical şi balnear? (…) Am readus acest produs turistic în atenţia tuturor, a opiniei publice, a investitorilor şi, iată, deja şi în atenţia românilor, pentru care staţiunile balneare au devenit prima destinaţie turistică din punct de vedere a creşterii numărului de turişti, cât şi în rândul străinilor, care, după Delta Dunării, au preferat staţiunile balneare. Vorbim clar despre o relansare a turismului românesc pe toate aceste sectoare şi despre o construcţie solidă a căror rezultate vor fi din ce în ce mai vizibile în perioada imediat următoare. Mă bucură să spun că, aşa cum zice o vorbă românească, acolo unde pune mâna Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului se face treabă”, a declarat ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea.

 

Ministrul a adăugat că s-a ianugurat portul din Sfântu-Gheorghe şi Triunghiul Mănăstirilor, drumul care leagă cele mănăstirile dobrogene Celic Dere, Saon şi Cocoşu.

 

De asemenea, s-a investit în amenajarea plajei şi a portului turistic de la Sulina.

 

În perioada 2009 – 2011, au fost alocate pentru dezvoltarea turismului fonduri europene şi de la bugetul naţional de 812 milioane de euro.

 

La acestea s-au adăugat planurile de acţiune de coordonare a domeniul, respectiv Planul Strategic şi Operaţional de Marketing Turistic al României 2011 – 2015, Planul Strategic şi Operaţional de Marketing Turistic pentru Bucureşti 2011 – 2015, Strategia de Creare şi Promovare a Brandului Naţional de Turism, Strategia Naţională de Dezvoltare a Ecoturismului, Strategia Naţională de Dezvoltare a Turismului Balnear.

 

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism (INCDT) este o unitate aflată în coordonarea MDRT, care realizează analize folosind datele Institutului Naţional de Statistică (INS), ale Băncii Naţionale a României şi ale mai multor organisme internaţionale de cercetare a turismului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed