x


  • EUR
    4.8736
    USD
    4.1619
string(8) "economie"

UE, pegătită să-şi amâne decizia cu privire la compensarea în euro

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 14.09.2020, 18:27

UE a acordat regatului, după divorţul de la sfârşitul lui ianuarie, un acces temporar la compensarea în euro a produselor derivate, cu scopul de a evita perturbări majore pe pieţele financiare.

Casele de compensare – care asigură reglarea tranzacţiilor între fiecare dintre părţi – au devenit tot mai importante din cauza crizei financiare.

Una dintre fialele London Stock Exchange, LCH, este un actor dominant în comepnsarea instrumentelor financiare derivate, denonimate în euro.

Comisia Europeană (CE) urma, iniţial, să ia în cursul acestei săptămâni o decizie cu privire la compensarea în euro, însă luarea deciziei a fost amânată la sfârşitul lunii, a anunţat o sursă, evocând o reuniune, la sfârşitul săptămânii trecute, între actori din această industrie şi un oficial european.

Contactată de Reuters, Comisia nu a comentat.

Potrivit sursei citate, această amânare are legătură cu voinţa Guvernului lui Boris Johnson de a reveni asupra Acordului retragerii regatului din Uniune.

În lipsa unui acces legal în UE, LCH ar fi nevoită să le acorde un termen de trei luni clienţilor săi din UE pentru a-şi muta poziţiile financiare în afara regatului.