AcasăEconomieUE speră la ”un nou început” în relaţiile comerciale cu SUA, anunţă...

UE speră la ”un nou început” în relaţiile comerciale cu SUA, anunţă Altmaier la finalul unei videoconferinţe a miniştrilor Comerţului

”Vom încerca să obţinem un nou început în domeniul politicii comericale între Statele Unite şi toate statele membre” UE, a declarat Peter Altmaier, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Uniunii, la finalul unei videoconferinţe a miniştrilor europeni ai Comerţului.

În cei patru ani ai preşedinţiei sale, Donald Trump a impus sau a ameninţat că impune taxe vamale unor diverse categorii de produse europene, denunţând o relaţie comercială inechitabilă între cele două coaste ale Atlanticului.

”Trebuie să ne afirmăm puterea comercială, pentru ca (Statele Unite) să nu ne privească ca pa nişte parteneri comerciali de rangul doi, ci ca pe egalii lor”, a îndemnat pe Twitter ministrul francez delegat cu Comerţul Extern Franck Riester.

Franck Riester declara săptămâna trecută pentru reuters că se aşteaptă la o îmbunătăţire a relaţiilor comerciale între UE şi Statele Unite sub conducerea lui Joe Biden.

Ultimele Articole