x


  • EUR
    4.8744
    USD
    4.0205
string(8) "economie"

Uitați de vaccin, aceasta este cea mai mai bună veste din 2020

Acţiunile companiilor europene au încheiat luna noiembrie cu o creştere de peste 14%, cea mai bună evoluţie de la începerea înregistrării datelor, în 1986.

Autor: Money.ro | Sursa: Money.ro | Publicat: 01.12.2020, 5:26

Potrivit datelor firmei Refinitiv, acţiunile companiilor aeriene europene au urcat în noiembrie cu 45%, marcând la rândul lor o evoluţie istorică, transmite Reuters.

Scăderile de luni ale acţiunilor au fost determinate de marcarea profiturilor de către investitori.

Luni, indicele londonez FTSE 100 a coborât cu 1,59%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,42%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 0,33%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a scăzut cu 1,3%, iar indicele IBEX 35 al bursei din Madrid cu 1,4%.

Între evenimentele care au influenţa bursele luni se află avertismentul ministrului britanic de Externe Dominic Raab, făcut duminică,  potrivit căruia negocierile pentru Brexit cu Uniunea Europeană se îndreaptă spre o săptămână ”foarte importantă”.

În privinţa vaccinurilor pentru noul coronavirus, compania Moderna a anunţat, luni, că a solicitat Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente din SUA aprobarea de urgenţă a vaccinului său, după ce datele definitive ale studiilor sale clinice au confirmat că acesta are o eficacitate de peste 94% în prevenirea infecţiilor şi că este sigur.