Ultima achiziție a miliardarului George Soros

George Soros a cumpărat o participaţie la startupul de vehicule electrice Rivian. Cele 19.835.761 de acţiuni, în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari la acea vreme, fac din Soros Fund Management printre cei mai importanţi investitori într-o companie care nu a produs încă un vehicul.

Rivian, care este deţinută în proporţie de 20% de Amazon.com, ar urma să ofere companiei de comerţ electronic peste 100.000 de camioane electrice.

Compania, cu sediul în Irvine, California, a declarat în decembrie că se aşteaptă ca producţia să fie mai mică ”cu câteva sute de vehicule” faţă de ţinta de 1.200 pentru 2021, din cauza constrângerilor lanţului de aprovizionare, evidenţiind dificultăţile de creştere a producţiei pentru a concura liderul vehiculelor electrice Tesla.

Acţiunile Rivian au scăzut vineri cu 9%, iar în ultimul an cu 43%. Preţul acţiunilor este mai mic cu 67% faţă de maximul de 179,46 dolari pe unitate atins pe 16 noiembrie, la mai puţin de o săptămână după ce a strâns 12 miliarde de dolari în cel mai mare debut al acţiunilor unei companii în 2021.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri