ULTIMĂ ORĂ! Au apărut bani noi în România

Fiecare unitate RONC este susţinută de un RON, investiţia fiind 100% bazată activele reale din contul de rezervă al platformei Roncoin, ceea ce înseamna că indiferent de mişcările din piaţa criptomonedelor, 1 RONC este intotdeauna echivalent cu 1 RON.

 

În ultimul an, piaţa criptomonedelor a înregistrat o volatilitate extrem de ridicată. Bitcoin, de exemplu, s-a depreciat considerabil, de la o cotaţie de 19.100 dolari în decembrie 2017 la aproximativ 6.400 dolari în octombrie 2018.

 

Pentru a le oferi investitorilor un instrument de protecţie împotriva volatilităţii de pe aceste pieţe, pe piaţă a fost creat USDC, cu o paritate 1 la 1 cu dolarul american, monedă după care Bitcoin Romania şi parteneri săi au creat Roncoin.

 

O întrebare totuşi apare: de ce ar apela investitorii la Roncoin când au la dispoziţie un instrument de protecţie mult mai popular, USDC, şi mai ales într-o ţară în care cash-ul este încă rege şi în care puţine companii acceptă criptomonede? O explicaţie este oferită de Cryptovest, o publicaţie specializată pe piaţa criptomonedelor. Terminalele Zebrapay, operate tot de Bitcoin, permit achiziţionarea bitocin (BTC) şi Ethereum (ETH) direct cu cash, însă nu permit realizarea vânzării criptomonedelor în lei (RON).

 

Articolul integral pe CAPITAL

 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed