x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

ULTIMĂ ORĂ! TRANSPORTATORII greviști amenință că ocupă o instituție a statului

Presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), Augustin Hagiu, sustine ca autoritatile n-ar trebui sa incerce sa submineze protestul transportatorilor.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.10.2018, 13:41

Inca de marti 9 octombrie – in urma unor negocieri ratate cu ministrul Lucian Sova – atat membrii FORT, cat si si cei ai Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati (COTAR) anuntau ca intra in greva generala, incepand cu 11 octombrie.

Ulterior, conducerea COTAR a informat ca renunta la protest. Printre motivele invocate se numara si faptul ca – in cazul declansarii unei greve neanuntate cu macar 10 zile inainte – Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) le-ar putea suspenda licentele transportatorilor care protesteaza.

Conducerea FORT sustine, insa, ca nu se teme de astfel de sanctiuni.

“O sa suspendam noi Inspectoratul de Stat, daca se intampla asa ceva. Daca se intampla asa ceva, nimeni din Inspectoratul de Stat nu va mai iesi din minister.

Sa nu se gandeasca cineva la asa ceva, nici la transportul de marfa si nici de calatori. Pai ce, ne intoarcem pe vremea lui Ciolos, cand protestam si eram amenintati cu ISCTR-ul?”, a declarat Augustin Hagiu pentru Ziare.com.

Articolul integral pe ZIARE.COM