x


  • EUR
    4.7274
    USD
    4.2601
string(16) "instant-articles"

ULTIMA ORĂ: Un ciclon periculos loveşte România

Prognoza lunară publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) arată că în a doua jumătate a lunii mai se va răci şi va ploua puternic.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.05.2019, 13:35

Vremea va fi frumoasă marţi, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal la această dată, mai ales în zonele de câmpie. De miercuri vin ploi puternice. De vină este un ciclon mediteranean care se va poziţia în următoarele zile deasupra ţării noastre.

 

Marţi, conform meteorologilor, vremea va fi în general instabilă şi se va răci uşor. Temporar înnorările vor fi accentuate şi vor cădea averse, însoţite şi de descărcări electrice, în cea mai mare parte a ţării. Izolat, vor fi condiţii de grindină, iar cu precădere în sud-vest şi la munte, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va avea intensificări, local şi temporar, în majoritatea regiunilor, dar îndeosebi în sud, centru şi zona înaltă de munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 şi 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 14 grade. Dimineaţa, în zonele joase, vor mai fi condiţii de ceaţă.

 

Şi miercuri vremea se va menţine instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse în majoritatea regiunilor, asociate local cu descărcări electrice. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud şi la munte, precum şi, de scurtă durată, în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 15 grade.

 

De joi până sâmbătă, vremea se va menţine în general instabilă, iar valorile termice se vor situa, în general, în jurul celor normale climatologic pentru această perioadă.