Ultima strigare pentru City Mall. Ce se va întâmpla cu centrul comercial dacă nu va fi cumpărat

Preţul de pornire la următoarea licitaţie va fi de 21-22 milioane de euro, faţă de 33 milioane de euro la cât a fost scos la vânzare centrul comercial la prima licitaţie.

 

„Nu s-a vândut nici de această dată. O să mai facem o uşoară scădere de preţ de 5-10% şi vom mai organiza o licitaţie. Va fi ultima procedură, după care vom schimba strategia de valorificare a centrului comercial. Vom lua în calcul inclusiv păstrarea centrului comercial, avem multe proceduri la îndemână în acest sens”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Radu Lotrean, partener al Casei de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul centrului comercial.

 

City Mall a fost scos la vânzare prima dată la 31 martie, ulterior, din cauză că niciun investitor nu a fost interesat să cumpere centrul comercial, au mai fost organizate alte două licitaţii, astfel că preţul a fost redus la 29,5 milioane de euro, respectiv 26,2 milioane de euro. La cea de-a patra încercare de vânzare a mall-ului preţul de pornire a fost stabilit la 23,58 milioane de euro, iar documentaţia de înscriere la licitaţie trebuie depusă până pe 8 iunie.

 

Centrul comercial a intrat în faliment în luna noiembrie a anului trecut, principala cauză fiind imposibilitatea firmei care îl deţine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investiţii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achiziţia City Mall, în 2006. La vremea respectivă, fondul a plătit pentru cumpărarea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat în zona Eroii Revoluţiei.

 

Cele trei bănci finanţatoare ale proiectului au de recuperat 176 milioane lei (peste 41 milioane de euro), din care Bancpost 21,6 milioane lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria – 153 milioane de lei (35,7 milioane de euro), iar UniCredit Ţiriac Bank 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro).

 

City Mall are o suprafaţă construită de peste 31.000 metri pătraţi, structurată pe trei subsoluri, parter şi trei etaje. Zona comercială are o suprafaţă de 14.348 metri pătraţi. Centrul comercial cuprinde 80 de magazine, o zonă de cafenele şi restaurante, precum şi un cinematograf operat de compania City Cinema.

 

La sfârşitul lunii mai, reprezentanţii lichidatorului apreciau că vor reuşi să vândă mall-ul în 1-2 luni, deoarece preţul se apropie de cel la care sperau să-l vândă.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed