AcasăActualitateUltimele informații despre înmormântarea lui Pele, din Santos. Urmează un priveghi de...

Ultimele informații despre înmormântarea lui Pele, din Santos. Urmează un priveghi de 24 de ore

Luni dimineață, în zori, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Pele a spitalul Albert Einstein din Sao Paulo şi a ajuns la stadionul Vila Belmiro din Santos. Aici „regele” va sta 24 de ore.

Contegiul funerar, care l-a transportat pe Pele la stadion, a parcurs cei 80 de kilometri în două ore, a fost escortat de la spital la stadion de Poliţia Militară.

Pe Vila Belmiro, stadionul unde a marcat 288 de goluri din cele 1.282 din carieră, „Regele” va primi ultimele omagii de la familie, public şi autorităţi.

Fanii s-au adunat încă de duminică seară la stadion

Încă de duminică seară, mai muţi fani s-au strâns în faţa stadionului, unde aşteaptă să le fie permis accesul pentru a-i aduce un omagiu lui Pele.

Sicriu va fi plasat în centrul gazonului său favorit la ora locală 10.00. Au fost amenajate două corturi mari, unul pentru rude, altul pentru oficialităţi.

Un traseu, care să protejeze iarba, va permite publicului să se apropie de centrul terenului. În tribune au fost puse steaguri şi bannere care poartă imaginea triplu-campionului mondial.

Sunt aşteptate celebrităţi, precum preşedintele Lula care a preluat mandatul duminică, 1 ianuarie, la Brasilia, sau Neymar, suspendat la meciul cu Lens. După 24 de ore de priveghi, sicriul Regelui va fi apoi transportat la Necropola Memorială Eucumênica, un cimitir vertical.

Din motive practice, cavoul său nu va fi instalat în cele din urmă la etajul 9 al acestei clădiri, ci la parter, pentru a facilita accesul ulterior vizitatorilor.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.