x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(7) "politic"

“Un 10 august se poate repeta oricând!” Anunțul făcut de procurorul general

„În dosarul 10 august se cercetează absolut toate faptele, absolut toate împrejurările. Eu am avut mai multe întâlniri cu procurorii militari care instrumentează această cauză, pentru că România traversează o perioadă electorală. Practic, în România este campanie electorală încă un an şi jumătate. Un 10 august se poate repeta oricând”, a precizat Bogdan Licu.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.05.2019, 14:55

Licu a fost întrebat despre acest dosar, în condiţiile în care au apărut în spaţiul public informaţii potrivit cărora Parchetul Militar a solicitat Spitalului de Urgenţă Floreasca informaţii privind instituţiile care s-au interesat în noaptea de 10 spre 11 august 2018 despre starea răniţilor internaţi după violenţele din Piaţă Victoriei.

 

Procurorii vor să ştie “Cine şi când s-a interesat de starea răniţilor”, potrivit adresei trimise unităţii spitaliceşti, citată de G4Media. În seară zilei de 10 august 2018, când peste 100.000 de persoane protestau în Piaţă Victoriei, un apel la serviciul de urgenţă 112 anunţă că restaurantul Springtime, aflat în Piaţa Victoriei, este vandalizat. În urma acestui apel, Centrul de Comandă al Jandarmeriei, aflat în Piaţă Victoriei, a decis să ceară intervenţia forţelor speciale ale Ministerului de Interne, iar în zona sunt trimise mai multe auto-speciale pline cu poliţişti care se blochează în mijlocul mulţimii şi să trimită un pluton de jandarmi prin mijlocul protestatarilor pentru a interveni în ajutorul forţelor de poliţie blocate.