Un accident de motocicletă le-a schimbat destinul: tată și fiu, adversari pe circuit!

Mircea și Alex Popescu în vârstă de 71, respectiv 38 de ani, se dau împreună în același campionat din Motorsport, iar la un moment dat, cei doi au fost chiar adversari.

În familia Popescu, dragostea pentru mașini și motociclete se moștenește de la bunic, la tată și la fiu. „Tata a fost alergător de curse de motocicletă, iar Alexandru, fiul meu a fost pasionat de mic de mașini. La 16 ani a condus primul său scuter, apoi motociclete și mașini” – Mircea Popescu, pilot în Campionatul de Viteză în Coastă. 

Un accident de motocicletă pe care Alex l-a avut a fost motivul pentru care cei doi, tată și fiu, s-au apucat să concureze la Viteză în Coastă.

„După ce băiatul meu a căzut de pe motocicletă, i-am spus că este timpul să pună punct. Apoi a trecut la mașini de curse, iar eu l-am urmat” – Mircea Popescu, pilot în Campionatul de Viteză în Coastă. 

„ De-a lungul anilor în care bunicul a participat în competițiile dedicate motocicletelor, tata a fost martorul multor accidente ale bunicului meu, oase rupte, degerături, iar atunci când eu am avut eveniment neplăcut de motor, i-am respectat tatălui meu rugămintea și mi-am pus permisul în cui” – Alexandru Popescu, pilot în Campionatul de Viteză în Coastă.

Cei doi au început aventura în Motorsport în 2019.

 „Am avut un imbold care ne-a dus către achiziționarea unei mașini, pregătirea ei și mai departe tata a văzut că urmează să particip, s-a ambiționat și a făcut și el pasul cel mare” – Alexandru Popescu, pilot în Campionatul de Viteză în Coastă.

Tatăl în vârstă de 71 de ani, care este veteranul Campionatului de Viteză în Coastă și fiul au fost chiar adversari în competiție.

„La început am fost adversari, el avea tinerețea în vene, întotdeauna ieșea pe locurile 2 și 3, eu 4, 5. Nu m-am descurajat. Am schimbat mașina și în primul an am ieșit campion, iar în cel de-al doilea vicecampion” – Mircea Popescu, pilot în Campionatul de Viteză în Coastă. 

„Momentul în care am concurat la aceeași clasă a fost foarte interesant pentru că în afara mașinii suntem tată și fiu, dar pe traseul de viteză în coastă ne batem cu timpii și emoțiile sunt foarte mari” – Alexandru Popescu, pilot în Campionatul de Viteză în Coastă. 

Mircea și Alex Popescu nu doar concurează împreună ci și muncesc împreună. De profesie inginer mecanic, Popescu senior are un Autoservice, unde fiul său îi este mâna dreaptă.

„Printre multe altele, noi ne preparăm singuri mașinile pentru concurs” – Mircea Popescu, pilot în Campionatul de Viteză în Coastă.

Popescu senior e veteranul competiției

La 71 de ani, Mircea Popescu este seniorul Campionatului de Viteză în Coastă și cel mai serios participant.

 „Mai sunt doi domni, unul de 72 de ani și altul de 74, dar vin mai rar, eu de 8 ori într-un an la fiecare cursă” – Mircea Popescu, pilot în Campionatul de Viteză în Coastă.

Tatăl lui Alex povestește că soția sa și mama băiatului, îi însoțește la toate competițiile si are emoții foarte mari pentru ei.

 „Se uită pe telefon să vadă ce facem, ce timp avem, cine ajunge primul la finish” – Mircea Popescu, pilot în Campionatul de Viteză în Coastă.

Emoții au și cei doi piloți înaintea fiecărei etape din campionat.

„De când ne trezim sâmbătă dimineața, la 6:00 și până încep cursele la 8:30 9:00, adrenalina este foarte mare, începem antrenamentele, concursurile cronometrate, urmărim timpii în orice moment să vedem cum ne situăm, iar în concurs dai tot ce poți din tine și din mașină” – Mircea Popescu, pilot în Campionatul de Viteză în Coastă.

„Emoțiile sunt foarte mari din partea amândurora, ne uităm la timpi să vedem dacă fiecare dintre noi a ajuns cu bine la sfârșitul urcării, ne gândim unul la celălalt, ca să ajungem cu bine, ne ținem pumnii”  – Alexandru Popescu, pilot în Campionatul de Viteză în Coastă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed