x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

Un ADEVĂR cutremurător despre statul social

Acum mai putin de o luna, juma' de Romanie s-a cutremurat, la propriu, lovita de o noua rabufnire a zonei Vrancea. 5,8 grade pe scara Richter au fost de ajuns pentru a resadi panica-n mintile noastre.

Author: Mihai Voican | Sursa: MANAGER.RO | Publicat: 09.11.2018, 9:59

Desi a fost cel mai puternic cutremur din ultimii 14 ani si nu s-au inregistrat daune sau victime, cine a uitat si-a putut aduce aminte cat suntem de vulnerabili.

La nicio luna de la eveniment si aproape de sarbatorile laice si religioase, cine mai tine minte statisticile care pun Romania printre primele 10 state din lume, in functie de suprafata construita, expusa riscului seismic. Peste 90% din teritoriul nostru este in zone de risc, cu Bucurestiul mot, unul dintre cele mai vulnerabile orase din lume.

 

Cine isi mai lasa afectat zen-ul cu cele 13 cutremure semnificative din ultima suta de ani, soldate cu 2.630 de decese si care au afectat peste 400.000 de suflete?

 

Cine se mai gandeste la datele PAID, care arata ca, din totalul de aproximativ 9 milioane de locuinte din spatiul carpato-danubiano-pontic, numai 1,7 milioane sunt asigurate.

 

De asemenea, un sondaj realizat cu prilejul campaniei “Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” releva ca un roman din 10 a facut, in locuinta sa, modificari care pot afecta structura de rezistenta.

 

Aproape 8 din 10 nu au stabilit un loc de intalnire cu familia, in cazul unui dezastru, iar mai putin de jumatate au o trusa de urgenta.

 

Articolul integral pe MANAGER.RO