AcasăEconomieUn bărbat înarmat ia 12 ostatici într-o agenţie a Băncii Georgiei, la...

Un bărbat înarmat ia 12 ostatici într-o agenţie a Băncii Georgiei, la Kutaisi, şi cere două milioane de dolari pentru a-i elibera

Ministerul georgian de Interne anunţă că suspectul s-a baricadat într-o agenţie a Băncii Georgiei, la Kutaisi, un oraş cu aproximativ 150.000 de locuitori.

”Pentru moment, în clădire sunt 12 ostatici”, anunţă ministerul într-un comunicat.

Poliţia a fost desfăşurată la faţa locului, iar o anchetă a fost deschisă cu privire la un ”act terorist, luare de ostatici şi port de armă”, precizează el.

Postul independent de televiziune Mtavari TV a difuzat o înregistrare video făcută de către un ostatic cu telefonul, în care par să apară dispozitive explozive în apropierea intrării.

In , 12 people have been taken hostage in the local branch of the Sakartvelos Bank. Among their number is at least 3 women. The Ministry of Internal Affairs of has referred to the situation as a terrorist act.

— JAMnews (@JAMnewsCaucasus)

Răpitorul ”a spus că sunt bombe care vor exploda dacă este deschisă uşa”, spune această persoană.

În altă înregistrare video apare un bărbat înarmat – care poartă o uniformă de camuflaj şi o mască – în interiorul băncii.

Difficult situation in Kutaisi, where today an assailant broke into the Bank of Georgia and took 12 hostages. He appears to have IEDs strapped to his body and the entrance of the bank, threatens to detonate them. His demands: $2 million, helicopter, Russian flag and a fishing rod

— Visioner (@visionergeo)

O voce de femeie spune, în această înregistrare, ”el cere două milioane de dolari. Are o grenadă şi există bombe care vor exploda”.

În octombrie 2020, un bărbat înarmat a luat ostatice 43 de persoane, într-o agenţie a Băcnii Georgiei din oraşul Zugdidi (vest).

El i-a eliberat pe toţi ostaticii şi a reuşit să fiugă cu o sumă necunocută de bani, fără să fie găsit vreodată.

Ultimele Articole