Un CICLON mediteranean traversează România. Alertă de ultimă oră de la ANM

Un ciclon mediteranean lovește România și aduce un val de fenomene meteorologice extreme. Deja jumătate se țară se află sub cod galben, iar în următoarele ore va ploua torențial.

Efectele se revăd deja în mai multe zone din țară. Conform Antena3, în județul Timiș, ploile torențiale au făcut prăpăd în doar 20 de minute. Străzile și bulevardele s-au transformat în râuri în urma ploii torențiale. Două autoturisme au rămas sub ape, în Piața 700.

Șoferii acestora abia au reușit să se salveze. Au ieșit pe geam, de teamă ca nu cumva nivelul apei să crească. „Mi se pare puțin catastrofal. Mașinile sunt blocate, circulație blocată. Nu torențial, a plouat cu rafale. Chiar vorbeam cu mama mea, pare a fi uragan, nu ploaie”, spune o timişoreancă.

Efectele ciclonului mediteranean continuă

Totodată și subsolul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara a fost inundat. Angajații unității sanitare s-au străduit să scoată apa din clădire până la sosirea pompierilor.

Vremea rea și efectele ciclonului mediteranean vor continua. În Timiș a fost cod roșu de vreme rea. Alte 12 județe s-au aflat sub cod portocaliu de vijelii, iar avertizările continuă până duminică dimineață.

„Până dimineaţa la ora 10:00 rămâne în vigoare avertizare meteorologică de Cod galben ce vizează de această dată, tot partea de vest, nord-vest, centru a țării, pentru că ne așteptăm ca în mod deosebit în Banat, în Crișana, în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în partea de nord-vest a Moldovei să cumulăm cantități de apă care la nivel local pot depăși, de asemenea, 30 de litri pe metrul pătrat”, a spus Elena Mateescu, director ANM.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed