AcasăGeneralUn elicopter pilotat de un român s-a prăbușit în mare, în Grecia....

Un elicopter pilotat de un român s-a prăbușit în mare, în Grecia. Pilotul a fost salvat

Un elicopter pilotat de un român s-a prăbușit în Grecia, în timpul unei misiuni de stingere a incendiilor. Potrivit presei elene, la bord se aflau 4 persoane, iar un membru al echipajului a fost salvat. Este vorba chiar despre pilotul român.

ACTUALIZARE 23.30 Doi dintre membrii echipajului au murit, unul fiind cetățean din Republica Moldova, iar al doilea cetățean grec, relatează Zougla.gr. Al patrulea membru a fost găsit nevătămat la ora 22.00, după ce a reușit să înoate și să iasă singur din apă.

ACTUALIZARE 21.10 O persoană este dată dispărută şi alte două au fost rănite grav după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în Marea Egee.

“Pilotul român al elicopterului a fost găsit teafăr şi nevătămat de gărzile de coastă elene în largul Samos şi transferat la spitalul de pe insulă”, a declarat pentru AFP o responsabilă a gărzilor de coastă, citată de Agerpres.

Al patrulea membru al echipajului, un grec, este dat dispărut şi o operaţiune de salvare a gărzilor de coastă este în curs pentru a-l găsi.

ACTUALIZARE 20.10. Bărbatul salvat este un pilot român, scrie presa elenă, care informează și că încă două persoane au fost găsite. Nu se cunosc informații despre starea acestora, deocamdată.

Elicopterul de tip Mi-8, închiriat din Ucraina, decolase din Samos la ora 16:39, iar accidentul s-a produs la ora 17:55. Se apropiase de punct pentru a lua apă și când a încercat să se ridice a pierdut controlul și a căzut.

La operațiunile de salvare participă 3 bărci de patrulare ale pazei de coastă şi alte 2 ambarcaţiuni. Se presupune că motivul prăbușirii este vântul puternic din zonă.

operatiune de salvare
Un elicopter pilotat de un român s-a prăbușit în mare, în Grecia. Pilotul a fost salvat. Foto: zougla.gr

ACTUALIZARE 19.55. Conform agenţiei EFE, citate de Agerpres, din echipaj făceau parte un român, doi moldoveni şi un traducător grec.

Trei bărci de patrulare ale pazei de coastă şi alte două ambarcaţiuni sunt angajate în operaţiunea de salvare, potrivit pazei de coastă de pe această insulă situată în nord-estul Mării Egee.

Incendiul forestier a izbucnit la Samos în jurul orei 14:00 (11:00 GMT), iar trei elicoptere şi cinci avioane asistate de aproximativ cincizeci de pompieri au început operaţiunile de stingere a flăcărilor.

Vânturi puternice de peste 7 pe scara Beaufort (cu treisprezece niveluri) suflă în regiune în timp ce temperatura a ajuns miercuri la aproape 30 de grade Celsius în Grecia.

elicopter
Un elicopter pilotat de un român s-a prăbușit în mare, în Grecia Foto: zougla.gr

Trei persoane au fost date dispărute miercuri, după ce un elicopter care participa la o operațiune de stingere a unui incendiu de pădure pe insula greacă Samos s-a prăbușit în mare, informează Reuters.

„O operațiune de salvare este în desfășurare”, a declarat un oficial al pompierilor pentru Reuters, adăugând că la bord se aflau patru persoane.

Potrivit autorităților, o persoană a fost salvată.

Elicopterul a fost închiriat de guvern pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure, a declarat pentru Reuters un oficial al Ministerului Apărării, fără a oferi alte detalii.

Ultimele Articole