x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

Un fenomen care ia amploare: pe contrasens pe autostradă

Zilele trecute, doi oameni și-au pierdut viețile pentru că au fost loviți de un șofer care a intrat pe autostradă pe contrasens. O altă mașină a fost zărită circulând neregulamentar.

Author: Cristian Matache | Sursa: Money.ro | Publicat: 25.06.2019, 13:52

Pe autostrada A3 Turda-Câmpia Turzii, o mașină  a fost filmată circulând pe contrasens. Din fericire nu a avut loc niciun accident.

 

 

 

Nu același lucru îl putem spune despre un eveniment similar petrecut săptămâna trecută pe A1 între Traian Vuia și Timișoara: atunci doi adulți și-au pierdut viața și doi copii au ajuns în comă la spital. Șoferul vinovat care intrase pe contrasens era băut, a fugit de la locul accidentului și a fost prins ulterior de polițiști, scriu cei de la Asociația Pro Infrastructură.

 

”Din păcate, cei din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere care sunt responsabili cu siguranța rutieră nu fac nimic relevant pentru a preîntâmpina aceste situații. Singura lor reacție este de a arunca vina pe șoferii care nu respectă indicatoarele, considerându-se acoperiți de normative și legi. Circulația pe sens opus pe autostradă nu este caracteristică doar românilor. Avem nenumărate exemple și în Europa de Vest, unele chiar soldate cu victime. Însă ce credeți că au făcut companiile de drumuri din țările respective? Credeți că s-au ascuns în spatele unor normative, în timp ce oamenii continuau să moară pe șosele? Evident că nu. Au luat măsuri de sporire a siguranței în noduri: indicatoare și marcaje suplimentare (cum sunt semnele FALSCH din Austria) și bariere fizice de separare a fluxurilor pe bretelele bidirecționale. Rezultatul: numărul de intrări pe contrasens și de decese în trafic a scăzut simțitor”, susțin cei de la Pro Infrastructură.