AcasăGeneralUn fermier brașovean, amendat după ce și-a făcut lac privat. A oprit...

Un fermier brașovean, amendat după ce și-a făcut lac privat. A oprit râul Bârsa pentru a-și uda culturile

Un fermier din Vulcan, judeţul Braşov, a fost sancţionat de autorităţi, după ce a construit un baraj şi a oprit cursul râului Bârsa, informează Bună Ziua Brașov.

Bărbatul spune că seceta l-a determinat să improvizeze barajul din balastru cu care a făcut ca apa să nu mai ajungă în aval. Cu ajutorul unei motopompe şi a unui furtun, fermierul şi-a irigat, timp de o săptămână, cele 80 de hectare de porumb, cartofi şi grâu pe care le administrează în zonă. Oamenii care au terenurile la vale de cele lucrate de arendaş s-au trezit că la ei nu mai ajunge nici măcar un strop de apă şi au făcut plângere.

„Păi ce să fac, doamnă, să se usuce cultura? Ştiu (că este ilegal să opreşti un curs de apă, n.r.), doamnă, dar oricum vine foarte puţin!”, a declarat Ştefan Munteanu, fermierul în cauză. Întrebat „Vecinii dumneavoastră ce fac?”, n-a avut răspuns, a dat tot din umeri: „Ştiu doamnă, ce să fac? Spuneţi-mi dumneavoastră!”.

Cazul de la Braşov a ajuns şi la Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

„Blocarea completă este clar împotriva legii. Înţeleg disperarea fermierilor, dar tot timpul trebuie să se asigure debitul minim pentru a ţine în viaţă habitatele în aval”, a declarat ministrul.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.