Un greu din PNL, trimis în judecată de DNA

0

Şeful PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, a fost trimis în judecată de DNA fiind acuzat că şi-ar fi folosit influenţa pentru fraudarea unui concurs pentru ocuparea unor posturi în cadrul Serviciului de Ambulanţă Teleorman.

Dosarul va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Eugen Pîrvulescu este acuzat de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată. “În perioada 28 mai – 20 iunie 2021, inculpatul Eugen Pîrvulescu şi-ar fi folosit influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă o persoană – preşedinte sau, după caz, membru în comisiile de concurs constituite de conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman, solicitându-i în mod repetat, atât direct cât şi prin intermediar, să elaboreze şi să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical şi şofer autosanitară II”, transmite DNA.

Procurorii spun că ar fi cerut şi favorizarea unor candidaţi indicaţi de el şi la proba practică/interviu. “După ce ar fi intrat în posesia seturilor de subiecte (care aveau caracter confidenţial), inculpatul Eugen Pîrvulescu le-ar fi divulgat, prin intermediari, la doi dintre candidaţii care participau la concursul pentru  ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical, concurs care nu s-a mai finalizat, fiind întrerupt de procurorii anticorupţie”, transmit anchetatori.