Un informatician român a donat 25 DE MILIOANE DE DOLARI! Banii au ajuns în contul universității la care predă

0
37

Un informatician român a donat 25 de milioane de dolari Universității Berkeley din Statele Unite. Profesor de Computer Science și șef de laborator la aceeași prestigioasă universitate, Ion Stoica (56 ani) a oferit această generoasă sumă pentru dezvoltarea departamentelelor în care predă dar și pentru știința datelor în cadrul universității (Computing, Data Science and Society).

La origine român, absolvent al Universității Politehnice din București, Ion Stoica a plecat din țară la jumătatea anilor ’90 recomandându-l un master obținut la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.

Inna, investiție de MILIOANE DE EURO! În ce afacere a băgat bani vedeta

Un informatician român a donat 25 DE MILIOANE DE DOLARI universității unde este profesor

Pe lângă activitatea didactică, Ion Stoica a format două companii în Silicon Valley, San Francisco una dintre ele, Data Briks a primit și o finanțare de 60 milioane dolari (iar astăzi este evaluată la peste un miliard de dolari).  Luni, Berkeley University a mulțumit pentru trei donații, fiecare de 25 milioane de dolari, una venită din partea profesorului de origine română.

”Vrem să construim o fabrică de idei, un ecosistem unde studenții, profesorii și staff-ul universității să vină împreună pentru a trata probleme sociale complexe și pentru a deschide noi perspective în știința datelor și a computerelor”, este declarația lui Ion Stoica, românului cu care ne mândrim.

Un informatician român a donat 25 DE MILIOANE DE DOLARI! Are o companie cotată la peste un miliard de dolari. ”Am facut doua companii, Data Bricks, Am fost CEO pentru aproape trei ani, si merge bine. CEO si fondator, mai ai cel putin o treime din ea, mai putin, sunt alti investitori. Poti sa zici ca schimbi si lumea in timp ce si profiti. Cum merg companie, sunt 160 de oameni, creste”

ProPublica: Bezos, Musk, Buffett şi alţi miliardari plătesc impozite infime faţă de creşterea înregistrată de averile lor