AcasăGeneralUn italian face salam în Sibiu: „Avem atâtea oi în România și...

Un italian face salam în Sibiu: „Avem atâtea oi în România și nimeni nu s-a gândit să facă un mezel bun cu ele”

Manuel Betto Pecori locuiește în Sibiu din 2012 și după ce a postat pe Tik Tok mai multe preparate din carne de oaie, transformate în salamuri și alte mezeluri, s-a decis să înceapă o afacere, scrie Turnul Sfatului.

S-a născut în Veneția dintr-o familie cu tradiție în prepararea cărnii, iar apoi a trăit în Spania și Austria, până să ajungă în Sibiu.

”Bunicul meu Ivo, un mare mezelar și bucătar de nota 10, mi-a transmis pasiunea pentru bucătărie și pentru partea de carmangerie și mezeluri. Bunicul meu era deja a treia generație din familia care avea ca meserie mezelar. Unchiul meu a fost a patra generație și eu sunt a cincea. Facem acest lucru de aproape 200 de ani”, spune italianul de 45 de ani.

La Sibiu a rămas după ce a venit să facă o consultanță de o săptămână la un restaurant și a rămas aici pentru că i-a plăcut orașul. Spune că localnicii sunt impresionați de produsele pe care le face și că, de fapt, totul a început în pandemie, ca o joacă.

”Am început să fac salam și jambon de oaie pentru că mi se părea ciudat că avem atâtea oi în România și nimeni nu s-a gândit să facă un mezel bun cu această carne. Am experimentat cu succes și am reușit să fac o șuncă presată de oaie, un salam de oaie și un jambon de oaie pe care l-am denumit vioara, pentru că seamănă cu instrumentul muzical”, povestește italianul.

Pentru a face mezeluri în stil italian nu este nevoie de o rețetă, ci de un sistem foarte bine pus la punct. „Noi facem aceste produse de o mie de ani și avem iubirea genetică pentru a face mâncăruri bune”, spune el.

Întreaga poveste de viață a italianului o puteți citi aici.

Ultimele Articole