Un kilogram de roșii românești COSTĂ cât o oală de sarmale

0

Am aşteptat emoţionaţi primele roşii româneşti de anul acesta, însă preţul ne taie orice elan. În pieţele din Capitală costă 40 de lei, cât un kilogram de carne de viţel sau două de porc, din care faci 80 de sarmale, scrie ProTV. 

 

Cu ţugui şi extrem de gustoase acestea sunt primele roşii crescute în pământ românesc. Deşi sunt deschizătoare de sezon, nimeni nu se înghesuie deocamdată, să le cumpere.

 

Într-o piaţă din centrul Capitalei au apărut primele cutii cu roşii din zona Olteniei. Soiul este precos, dar comercianţii le promovează ca “moţate româneşti” sau “dulci, cu picioruş”. Preţul este între 25 şi 40 de lei pentru un kilogram, dar negustorii spun că e normal, pentru că acestea sunt trufandale.

 

La sursă, în judeţul Olt, fermierii din bazinul legumicol Izbiceni au început să recolteze mai devreme faţă de anul trecut. Oamenii îşi lauda marfa însă pentru cumpărător, la tarabă, rămâne doar privitul. Un kilogram de roşii pleacă de la ei cu 18 lei.