AcasăExterneUn mare oraș intră în CARANTINĂ din cauza melcilor. Situație fără precedent

Un mare oraș intră în CARANTINĂ din cauza melcilor. Situație fără precedent

Situație fără precedent în SUA. Un mare oraș intră în carantină din cauza unor melci uriași care pot fi extrem de periculoși. Este vorba despre oraș din Florida.

Antena 3 scrie că gasteropodele, care sunt originare din Africa, poartă parazitul vierme pulmonar care poate duce la meningită la om.

Referitor la carantina impusă, aceasta va dura doi ani de zile, dar spre deosebire de blocajele cauzate de coronavirus, rezidenților li se interzice pur și simplu să mute plante, pământ, deșeuri din curte, moloz, compost și materiale de construcție în afara zonei.

Departamentul pentru Agricultură și Servicii pentru Consumatori din Florida (FDACS) a confirmat că creatura s-a stabilit în orașul Port Richey, chiar la nord de Tampa, pe 23 iunie, iar zona a fost pusă în carantină a doua zi.

Melcii uriași dăunează infrastructurii

Melcul este, de asemenea, dăunător mediului, consumându peste 500 de plante diferite și are o preferință pentru beton, care dăunează infrastructurii.

Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA, melcii de uscat au fost observați pentru prima dată în sudul Floridei în anii 1960 și a fost nevoie de aproape 10 ani și un milion de dolari pentru a scăpa de ei.

Melcii sunt, în general greu de eradicat, deoarece nu au pradători naturali. Fiecare melc poate trăi până la nouă ani și poate crește până la 20 cm în lungime, aproximativ de dimensiunea mâinii unui adult, de la vârful degetului până la pliul de sub palmă.

În ceea ce privește tratamentul pentru eradicarea acestui dăunător utilizează, este vorba despre un pesticid numit metaldehidă, cunoscut pentru controlul melcilor.

Ultimele Articole