Un medic din Botoșani, amenințat cu moartea de familia unei gravide. Au intervenit forțele de ordine

Un medic s-a ascuns în spital după ce rudele unei gravide l-au amenințat că îl omoară. A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a calma spiritele.

Totul a început sâmbătă, după ce o gravidă, în vârstă de 18 ani, cu sarcină la termen, a ajuns la Spitalul din Dorohoi.

Medicii de acolo au solicitat, însă, transferul tinerei la Maternitatea din Botoşani, pentru ca bebeluşul să fie adus pe lume prin cezariană. Astfel, la ora 14.00, a fost transmisă o solicitare în acest sens către Serviciul Judeţean de Ambulanţă. La ora 15:15 tânăra a ajuns cu ambulanţa la Matenitatea Botoşani, fiind primită în camera pentru Urgenţe de la spital. Acolo a fost chemat un medic de gardă, care a venit să o consulte şi să stabilească o serie de analize, conform publicației locale Monitorul de Botoșani.

Medicul începuse să stabilească planul de naștere al tinerei de 18 ani, când în sala de nașteri au intrat trei rude ale gravidei, respectiv două femei și un bărbat.

„La un moment dat, bărbatul i-a spus medicului să îi facă cezariană imediat pacientei, că dacă nu, îi ia gâtul. Medicul a reuşit să fugă în agitaţia creată şi s-a baricadat în sala de naşteri, de la etajul 1. Era extrem de panicat. Asistenta din sala de naşteri a sunat la 112, pentru a cere ajutor”, a povestit un cadru medical din spital.

A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a calma situația.

„La 15.21 a fost un apel 112, prin care personalul medical sesiza că un aparținător al unei femei internate la Maternitate face scandal. A fost aplicat un avertisment contravențional unei femei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, a precizat plutonier adjutant şef Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani.

Între timp, gravida a fost dusă în sala de naşteri, iar după finalizarea investigaţiilor solicitate de medic a fost operată.

„A fost vorba despre o fetiţă de 3,500 de grame. Mama era la prima sarcină, iar în prezent ambii sunt bine şi sănătoşi”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, managerul SJU Mavromati, citat de sursa menționată anterior.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed