Un meniu al ultimei mese servite pe Titanic, adjudecat la licitaţie cu 91.000 de euro

0

Meniul, care datează din 14 aprilie 1912, ziua în care pachebotul a lovit un iceberg în Atlanticul de Nord, s-a numărat printre sutele de obiecte de pe vapor scoase la licitaţie de casa Henry Aldridge&Son în sudul Angliei, cu ocazia centenarului naufragiului.

Un colecţionar care locuieşte în Marea Britanie a cumpărat meniul păstrat de Ruth Dodge, o pasageră care călătorea în SUA cu soţul său, un bancher din San Francisco, şi cu fiul său, şi care a luat meniul în poşetă.

Cei trei au supravieţuit naufragiului, iar meniul a rămas până acum în familie. Meniul propune ouă Argenteuil, consommé fermier, cotlet de berbec la grătar şi galantină (ruladă) de pui.

‘Ne furnizează o imagine fascinantă a obiceiurilor culinare ale pasagerilor de elită de pe Titanic’, a apreciat expertul casei de licitaţii, Andrew Aldridge.

Titanicul s-a scufundat în largul Terra Nova în timpul călătoriei sale inaugurale de la Southampton la New York, după ce a lovit un iceberg în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912. Naufragiul s-a soldat cu peste 1.500 de morţi din cei 2.200 de pasageri.