AcasăNEWSUn milionar anonim tocmai a plătit 14 milioane de euro pe un...

Un milionar anonim tocmai a plătit 14 milioane de euro pe un tablou

Unul dintre rarele tablouri semnate de Vincent van Gogh, “Scène de rue à Montmartre”, care se află încă în posesia unui privat, a fost vândut joi la Paris pentru suma de 14 milioane de euro, informează News.ro.

Acest lot a depăşit estimarea stabilită între 5 şi 8 milioane de euro. Aceasta cumula trei atuuri: importanţa istorică, caracterul inedit şi o paletă care îl anunţa pe marele Van Gogh de la finalul vieţii.

Au fost suficiente câteva minute, joi, pentru ca pânza semnată de Van Gogh să ajungă la 14 milioane de euro la o sesiune de vânzări organizată de Sotheby’s la Paris.

Realizată în direct cu licitatori din New York, Hong Kong, Londra şi alţi anonimi pe internet, vânzarea a durat câteva zeci de minute. Ciocanul a lovit prima dată la 13 milioane de euro, dar comisarul a considerat că oferta plasată in extremis poate fi luată în considerare şi competiţia a continuat alte câteva secunde între un cumpărător din Hong Kong, un altul din Londra şi un licitator online, care în final a câştigat tabloul.

Este vorba despre o pânză pictată în perioada în care Van Gogh a trăit la Paris, între 1886 şi 1888.

În imaginea inclusă în invitaţia de prezentare apare o pereche plimbându-se pe ceea ce pare a fi colina pariziană Montmartre, cu celebrele mori şi viţe de vie în fundal.

Cu trăsături difuze, caracteristice postimpresionismului, cuplul, îmbrăcat în negru, se plimbă în mijlocul unui peisaj de iarnă.

 

Ultimele Articole