Un milionar din Marea Britanie și-a părăsit soția pentru o refugiată din Ucraina

Un fost șef al fostei firme de împrumut Wonga și-a părăsit soția pentru o refugiată ucraineană pe care el și soția sa au primit-o în casă, conform The Sun.

Milionarul Haakon Overli, în vârstă de 52 de ani, a insistat săptămâni întregi către premierul Boris Johnson și către ministrul de interne Priti Patel în martie pentru a încerca să accelereze procesul de aducere a femeii în Marea Britanie.

Pe 9 martie, el le-a spus mai întâi urmăritorilor de pe Twitter că familia sa este dornică să ajute un refugiat ucrainean.

La doar câteva luni după ce i s-a dat viză refugiatei din Ucraina, Overli și-a părăsit soția și a plecat de la moșia lor din Surrey.

Overli fusese recent lăudat de fostul ministru de Externe și de fostul secretar al Ministerului Sănătății, Jeremy Hunt, după ce s-a întâlnit la o sărbătoare locală.

Tory a postat pe Twitter: „A fost grozav să cunosc un cetățean ucrainean găzduit de o familie locală… nimic mai englezesc decât sărbătoarea satului care să le ureze bun venit.

Overli a fondat agentul de bursă online Self Trade, a deschis firma în aprilie 2000 și a vândut-o în octombrie pentru mai mult de 900 de milioane de lire sterline.

În 2008, el a început un an ca director la Wonga – creditorul controversat acuzat de parlamentari că folosește rate a dobânzilor vertiginoase pentru a pradă clienții înrădăcinați. Firma s-a închis în 2018, după ce a înregistrat pierderi uriașe și a intrat în administrare.

De atunci, a co-fondat Dawn Capital,  pretinde a fi cel mai mare investitor specializat în software business-to-business din Europa și care valorează mai mult de 2 milioane de lire sterline.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed