AcasăGeneralUn model din primul calculator Apple va fi scos la licitaţie. Vezi...

Un model din primul calculator Apple va fi scos la licitaţie. Vezi aici cât costă

Calculatorul, cu numărul de model 82 este de aşteptat să fie vândut cu o valoare cuprinsă între 161.600 dolari şi 242.000 dolari.

Steve Wozniak şi Steve Jobs s-au întâlnit în 1971, atunci când Jobs avea doar 16 ani. Cinci ani mai tarziu, Jobs a reuşit să convingă un magazin local de computere să cumpere cincizeci de calculatoare preasamblate la preţul de 500 de dolari bucata. Bazându-se pe această comandă de achiziţie, Jobs a mai reuşit să convingă un furnizor de hardware local să-l crediteze pentru părţile componente de care avea nevoie pentru asamblarea celor 50 de calculaoare. Cei doi Steve au asamblat calculatoarele la timp pentru a-şi achita creditul la distribuitor şi primele Apple I au fost scoase la vânzare la preţul de 666 dolari.

Apple Computer, Inc a continuat să producă apoape încă 150 de computere Apple I înainte de introducerea Apple II. Acesta este considerat primul computer personal disponibil spre vânzare. La vremea aceea, pasionaţii de calculatoare trebuiau să cumpere părţile componente şi să le asambleze singuri.

Apple I a ieşit pe piaţă cu o memorie de 4 KB, care ar putea fi extinsă pana la 48 KB şi cu un procesor de 1 MHz. Utilizatorii aveau însă nevoie de tastatură şi monitor, şi oricât de ciudat ar părea, se foloseau de un televizor.

 

 

 

Ultimele Articole