AcasăActualitateSocialUn nou sprijin social pentru acești români! Marius Budăi anunță un buget...

Un nou sprijin social pentru acești români! Marius Budăi anunță un buget de peste 300 de milioane de euro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că se lucrează la politici sociale care să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, inclusiv al celor diagnosticate cu Parkinson. ”Pentru viitoarea perioadă de programare, în domeniul dizabilităţii, avem o alocare de 308.952 milioane euro plus buget de stat”, arată el.

”Îmi este foarte greu să le vorbesc de schimbări pozitive, transformări sau politici publice unor oameni atât de mult puşi la încercare de viaţă, cum sunt persoanele care suferă de Parkinson. Nevoile şi provocările acestor oameni deosebiţi sunt diverse şi necesită o abordare intersectorială şi rezultate imediate.

Fie că vorbim de sănătate, protecţie socială, transport sau educaţie, toate acestea sunt domenii esenţiale pentru o incluziune reală a celor 29.603 persoane cu dizabilităţi, diagnosticaţe cu Parkinson. În ultima perioadă, într-un ritm accelerat, am început să dezvolt fundaţia unor politici sociale care să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, inclusiv a semenilor noştri care suferă de Parkinson.

Unele rezultate le vedem pe termen scurt, însă altele le vom fructifica, testa şi trăi pe pielea noastră în următorii ani”, a arătat Marius Budăi, într-o postare pe Facebook, menţionând că a participat la conferinţa naţională ”Misterele bolii Parkinson”, la invitaţia Asociaţiei Bolnavilor de Parkinson şi a altor Afecţiuni Neurologice Degerative ”Sufletul lalelelor” din Botoşani.

El a explicat că se lucrează la dezvoltarea unei reţele de servicii sociale care cuprinde 105 centre de zi, complementar cu locuinţele protejate şi centrele de zi finanţate prin Programe de Interes Naţional.

”Pentru viitoarea perioadă de programare, în domeniul dizabilităţii, avem o alocare de 308.952 milioane euro plus buget de stat pentru următoarele priorităţi: angajarea şi menţinerea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii, dezvoltarea serviciilor în comunitate, tehnologie asistivă şi de acces, servicii de viaţă independentă pentru persoanele cu dizabilităţi care părăsesc sistemul instituţionalizat, centre Respiro, formarea personalului care lucrează cu şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Acestor programe se adaugă şi digitalizarea sistemului de evaluare şi încadrare în handicap, simplificând astfel interacţiunea omului cu serviciile publice şi stopând cozile inutile la instituţiile statului. Mesajul meu pentru această comunitate este că vor reprezenta întotdeauna o voce importantă în orice demers al MMSS”, a menţionat Budăi.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.