x


  • EUR
    4.8741
    USD
    4.0194
string(10) "imobiliare"

Un petrolist foarte discret a cumpărat o parte din parcul Grozăvești

Alin Niculae, proprietarul unuia dintre cei mai mari distribuitori independenți de motorină din România, a cumpărat o parte din parcul Grozăvești la preț derizoriu și pregătește lovitura.

Autor: Mihai Voican | Sursa: PROFIT.RO | Publicat: 28.01.2020, 8:59

Omul de afaceri Alin Niculae (48 de ani), proprietarul unuia dintre cei mai mari distribuitori independenți de motorină din România, a cumpărat la licitație, cu doar 2 milioane de euro, o parte din parcul Grozăvești din centrul Bucureștiului de la Piraeus Bank și intenționează schimbarea statutului proprietății din parc în teren pentru construcții, pentru a o putea vinde cu zeci de milioane de euro, au declarat, pentru Profit.ro, surse din piața imobiliară.

 

În 2007, acest teren, de 3,46 de hectare, format din două loturi lipite, a fost cumpărat de o firmă a miliardarului israelian Benyamin „Beny“ Steinmetz pentru 13,6 milioane de euro, potrivit unei investigații Rise Project. Anul trecut, Curtea de Apel Brașov l-a achitat pe Beny Steinmetz în dosarul retrocedărilor ilegale ale Fermei Băneasa și a pădurii Snagov, dosar pentru care miliardarul a fost arestat în Israel și eliberat sub control judiciar. În anii săi de glorie, 2011-2012, Steinmetz era creditat de revista americană Forbes cu o avere de 6 miliarde de dolari, fiind unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii, însă ultimele date îl indică cu o avere de 1,2 miliarde de dolari.

 

Imediat după achiziția parcului Grozăvești, Beny Steinmetz Group (BSG) a anunțat că va construi 1.100 de apartamente în urma unei investiții de 100-120 milioane de euro, pentru care s-a împrumutat cu circa 17 milioane de euro de la Piraeus Bank. Proiectul nu a mai fost construit și a fost executat silit pentru datorii. De altfel, miliardarul israelian a cumpărat, înainte de criza imobiliară din 2007-2008, o serie de terenuri în București, Pantelimon, Săftica, Corbeanca, Ploiești și Brașov, care totalizau peste 230 de hectare. Planurile acestuia vizau dezvoltarea a circa 9.000 de apartamente și vile, însă niciun proiect nu a fost început și multe au avut soarta terenului din parcul Grozăvești.

 

Articolul integral pe PROFIT.RO