x


  • EUR
    4.8744
    USD
    4.1145
string(10) "imobiliare"

Un pionier al internetului românesc are un plan grandios la ”Pepsi”

Prima fabrică Pepsi devine cartier rezidențial.

Autor: Mihai Voican | Sursa: PROFIT.RO | Publicat: 10.02.2020, 8:28

Imobiliare Solutions Group (ISG), care îl are ca principal acționar pe Cristian Haja (43 de ani) – unul dintre veteranii internetului din România, construiește un ansamblu rezidențial cu sute de apartamente în locul primei fabrici Pepsi din România, în București, într-o investiție ce depășește 50 milioane de euro.

 

Grupul ISG este controlat de mai mulți investitori români și israelieni cu afaceri în imobiliare, agricultură și IT, dintre care iese în evidență Cristian Haja (43 de ani), unul dintre veteranii internetului din România, specializat în alocarea de adrese IP. Una dintre firmele sale, Jump Management, este partener al registrului de domenii RoTLD, administrat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI-București) – al cărui angajat a fost Cristian Haja. El deține indirect un sfert din compania dezvoltatoare a ansamblului rezidențial ISG Residence IV, care tocmai a ieșit din pământ cu construcția primelor blocuri. Complexul va fi format din șapte imobile a câte 12 etaje fiecare cu un total de 691 de apartamente și are ca dată de finalizare anul 2023.

Proiectul se ridică pe un teren de circa 16.000 de metri pătrați cumpărat de ISG în 2015 de la Quadrant Amroq Beverages (QAB), îmbuteliatorul și distribuitorul local al produselor PepsiCo. În acest loc a funcționat înainte de 1989 și în anii `90 fabrica de conserve și băuturi răcoritoare Flora, cumpărată de Sitaco Pepsi.

 

Articolul integral pe PROFIT.RO