x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

Un PRIMAR a „făcut pe mortul” în coșciug, de frică să nu fie prins că nu respectă restricțiile

Un primar din Peru este acuzat că a zăcut într-un sicriu și s-a prefăcut că este mort.

Author: Mihai Voican | Sursa: LIBERTATEA | Publicat: 22.05.2020, 16:38

Un primar din Peru este acuzat că a zăcut într-un sicriu și s-a prefăcut că este mort în încercarea de a evita să fie prins că nu a respectat restricțiile impuse de autorități, scrie Insider.

 

Forum ARIR. Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia

 

Poliția din Peru spune că un primar din oraș de provincie a încercat să se sustragă ordinelor de restricție, ascunzându-se într-un sicriu și prefacându-se că este un cadavru. Jaime Rolando Urbina Torres, primarul din Tantará, un mic orășel de provincie, era la băut împreună cu prietenii, luni seară, când poliția a venit să-l aresteze, conform Evening Standard. La sosirea autorităților, Torres se afla într-un sicriu deschis, pretinzând că ar fi o persoană decedată din cauza coronavirusului. Primarul stătea cu ochii închiși și avea o mască pusă peste față, potrivit Times of London. Prietenii lui s-au ascuns și ei în sertare, în aceeași cameră. Ofițerii au reușit să-l ridice pe Torres și să ducă grupul la secție pentru interogatorii, deși nu se știe dacă au fost depuse acuzații. Ulterior, poliția a publicat o fotografie cu Torres în sicriu.

 

Mass-media locală l-a criticat pe primar pentru că nu a luat în serios pandemia. El a petrecut doar opt zile în Tantará de la începutul restricțiilor și nu a aplicat măsuri de siguranță publică, potrivit El Comercio. Pe 9 mai, locuitorii din Tantara au convocat o reuniune de urgență ca să îl convingă pe Torres să instituie controale de siguranță și să construiască un adăpost de carantină pentru cazurile confirmate. Însă, nu s-a apucat de nimic, conform presei locale.

 

Forum ARIR. Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia